Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
W dółStrona: 1
TEMAT: Gruntowanie batem
Gruntowanie batem 5 mies., 1 Tydzień temu  
Jak się gruntuje batem?
przemek1992 (Użytkownik)
Ukleja
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

O:Gruntowanie batem 5 mies., 1 Tydzień temu  
Łowisko gruntujemy za pomocą gruntomierza. Zakładamy go na haczyk i wrzucamy w miejsce, w którym zamierzamy łowić. Poprzez lekkie przesuwanie szukamy odpowiedniego fragmentu dna na podanie zanęty. Powinien to być kawałek równego dna, a najlepiej mały dołek
Fox (Użytkownik)
Ukleja
graphgraph
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

O:Gruntowanie batem 1 Miesiąc, 1 Tydzień temu  
No fajnie, ale przecież jak zarzucimy bat z gruntomierzem w miejsce łowienia, to zestaw nie ustawi się prosto i nici z dokładnego zmierzenia gruntu... Tak można robić tylko wtedy gdy łowimy pod szczytówką...
Mord (Użytkownik)
Ukleja
graphgraph

Jak dla mnie to jedynym słusznym sposobem gruntowania bata jest to aby : przesunąć wszystkie śruciny albo co najmniej ich połowę do miejsca pętelki łączącej główną żyłkę z przyponem i metodą prób i błędów zarzucając i lekko podciągając zestaw do siebie rozpoznać czy już mamy ciężarki na dnie czy jeszcze wiszą nad dnem i wiadomo przesuwamy spławik w górę albo w duł z w zależności jak stoi nasz spławik (wystaje sama antenka lub wraz z kawałkiem korpusu ) i mamy wygruntowany zestaw z przyponem na dnie, jeżeli chcemy łowić na styku to przesuwamy spławik w górę o długość przyponu i mamy mniej więcej w dobrym przybliżeniu styk dna.

Mam nadzieje że nie namieszałem zbytnio a wytłumaczyłem jak przynajmniej Ja gruntuję jeżeli chodzi o łowienie na bata.

Pozdrawiam Jakub
Jaqb (Użytkownik)
Ukleja
graphgraph
Płeć: Mężczyzna Miejsce: Tarnów / Bogumiłowice Urodziny: 02/08
Bez Klubu, Tarnów, '92, Mikado Temptation 8000,Garbolino Noukia, Jakub

Przy gruntowaniu batem, po wpadnięciu gruntomierza do wody żyłkę luzujemy i wtedy zestaw ustawia się równo i można precyzyjnie wygruntować łowisko.
adrianos (Użytkownik)
Ukleja
graphgraph
Płeć: Mężczyzna Miejsce: Bystrzyca Kłodzka Urodziny: 07/08
Shakespeare Xcede Power 11m.

Do góryStrona: 1
Moderatorzy: admin, Dorian, Astor, JOKER