Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Wysyp imprez międzynarodowych w Polsce?

Wysyp imprez międzynarodowych w Polsce? 02/12/2010 00:23 #1787

• Pasjonat
  • admin
  • ( Admin )
  • Administrator
Przeglądając stronę FIPS, natrafiłem, na kalendarz imprez międzynarodowych. I tu oprócz tegorocznych mistrzostw europy klubowych możemy znaleźć, że w 2011 roku mają się odbyć u nas mistrzostwa europy i jesteśmy dodatkowo w trójce kandydatów do organizacji mistrzostw świata w 2012 roku seniorów i kobiet.

link: www.fips-ed.com/Tableau_des_championnats.doc

Może się mylę, to proszę mnie wyprostować
Bez Klubu
Tubertini Quadra 450 13m
Trabucco MRX-V Match Carp 13m

O:Wysyp imprez międzynarodowych w Polsce? 02/12/2010 22:07 #1814

• Przemol7
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Nie znam tego języka, ale wszystko wskazuje na to, że masz rację. Myślę, że tegoroczne KMŚ w Polsce będą ogromnym sprawdzianem organizacyjnym (trzymam kciuki za wszystkich organizatorów, a w szczególności za Dyrektora Horemskiego ;) ), od którego mogą zależeć kolejne szanse na organizację światowych imprez. Pytanie tylko, na ile gościnna okaże się drużyna Trapera i czy nie "narazi" kolejnych wyborów Polski pokonaniem faworytów FIPS na Warcie :laugh: ?
Przemo 1969 Pozna

O:Wysyp imprez międzynarodowych w Polsce? 02/13/2010 01:11 #1818

• Pasjonat
  • admin
  • ( Admin )
  • Administrator
Też tak myślę, że wiele będzie zależało od tej imprezy. A kto wygra zobaczymy czołówka europejska łatwo skóry nie sprzeda
Bez Klubu
Tubertini Quadra 450 13m
Trabucco MRX-V Match Carp 13m

O:Wysyp imprez międzynarodowych w Polsce? 02/14/2010 10:08 #1841

• Jacek
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Skoro mamy tj."Traper" w tym momencie nasz polski :) mamy wygrać to myślę ,że warto ,aby się skonsultowali z P.Piotrowiczem ja jestem pewien iż wartę w Poznaniu i w Gorzowie ma opanowaną w jednym palcu,co udowodnił jako trener kobiety w Gorzowie na MP i jako trener U22 w Poznaniu w zeszłym roku na MP.To nie był przypadek !Żaden z tych zawodników nie miał otworka. Wygrała wiedza i wieloletnie doświadczenie na tych łowiskach.W 2007r w juniorach ta sama para również na warcie w Poznaniu po pierwszym dniu mieli jedynkę sektorową,a w drugim dniu zaczepy w łowisku(pech losowania) zepchnęły ich na szóste miejsce.Jest trik na wygrywanie na Warce(powiedzmy 80%) jednak czy On się zgodzi?bo jeszcze z nim nie rozmawiałem piszę od siebie i następnie, czy Traper by chciał? jednak gdy chodzi o dobro Wyczynu Polskiego warto by było, aby się spotkali i wymienili kilka cennych uwag.
Ostatnio zmieniany: 02/14/2010 10:09 przez Jacek.

O:Wysyp imprez międzynarodowych w Polsce? 02/14/2010 11:36 #1845

A może zaraz ktoś wpadnie na pomysł, żeby zatrudnić Remka Zielonkę, wszak w Poznaniu często wymiata.
Panowie sądzę że drużyna Trapera jest na tyle doświadczona, że da sobie doskonale radę i do zawodów odpowiednio się przygotuje.

O:Wysyp imprez międzynarodowych w Polsce? 02/14/2010 15:36 #1848

• wędkarz
  • ( Gość )
Myślę Jacek że trochę przesadzasz bo chłopaków z Trapera(najlepszej polskiej drużyny od wielu lat) raczej nie trzeba uczyć łowic na tak znanych wodach. A co do Warty w Poznaniu zacytuję słowa właśnie jednego z liderów drużyny Trapera który powiedział na zeszłoroczym GPX że jest trochę stanowisk na których niewiem jakim byłbyś mistrzem to nie połowisz i wcale nie chodziło o zaczepy tylko o to że tam zwyczajnie nie trzyma się ryba i ściągniesz tam co najwyżej pojedyńcze rybki. A że mocnych na tą wodę nie ma właśnie najlepszym przykładem jest Remek na MP. Ja myślę że najpierw trzeba dobrze polosować a potem to spokojnie wykorzystać. A jeżeli chodzi o zachodnie kluby to są czołowi wędkarze Europy i ich wyniki będa zależały głównie od tego ile czasu poswięcą na rozpoznanie tej specyficznej wody -im więcej razy przyjadą tu na treningi czy zawody tym wieksze mają szanse być konkurencyjni dla Trapera. Pewnie jakby to były mistrzostwa swiata narodowe a nie klubowe mobilizacja zawodników byłaby wieksza. Jeżeli będzie podział na małe sektory to szanse będą bardziej wyrównane, jeżeli sektory będą duże wpadki wynikające ze złego losowania mogą sporo namieszać -ale to tylko moje przypuszczenia.

O:Wysyp imprez międzynarodowych w Polsce? 02/14/2010 18:11 #1849

• Jacek
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Oj panowie widzę ,że odebraliście ten post nie w tym kierunku.Gdzie ja napisałem ,że klub Traper nie potrafi łowić i że trzeba ich czegokolwiek uczyć ,albo ,że źle się przygotuje?Po po prostu zasugerowałem -skoro mamy tj."Traper" w tym momencie nasz polski zespół (któremu mam zamiar kibicować) wygrać to myślę ,że warto ,aby się skonsultować (teraz dopiszę) z wszystkimi co znają tę wodę.Nie stwierdziłem ,że nie znają tej wody jednak uważam,że na tym poziomie łowienia, co trzy głowy to nie jedna i wszystkie wskazówki są na miarę zwycięstwa wskazane -na którym w końcu jako Polakom wszystkim nam (chyba ?)zależy.
Zaznaczam to jest tylko moja sugestia i również jestem zdania iż "Traper" jako klub w Polsce wymiata i super by było ,żeby na świecie!
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 1.02 sekundy