Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Sekrety mistrzów - Atraktor Wolfa Rüdigera Kremkusa

Sekrety mistrzów - Atraktor Wolfa Rüdigera Kremkusa 02/23/2011 15:06 #7060

• Cz
  • Astor
  • ( Admin )
  • Moderator

kremkus1Chcielibyśmy przedstawić Wam w jaki sposób od postaw stworzyć słynny atraktor wielokrotnego mistrza świata  Wolfa Rüdigera Kremkusa. Recepta na ten dodatek krąży w środowisku wyczynowym jako jeden z sekretów, które ujawnia się wyłącznie najbardziej zaufanym kolegom...

Więcej...
[center][color=#800000][b]Grzesiek, Okr
Za tę wiadomość podziękował(a): jacekm, Costia

Odp: Sekrety mistrzów - Atraktor Wolfa Rüdigera Kremkusa 04/20/2011 21:16 #7155

• Biały
  • ( Użytkownik )
  • Moderator
Czy którys z was koledzy wie jakich konkretnie firm najlepiej użyć do storzenia tego atraktora?

Ja zrobiłem z:
goździk KOTANYI
cynamon KAMIS
koperi kolendre KAWON gostyń
wanilja TRAPER

Dla porówniania kupiłem przyprawe do piernika KAMIS i pachnie bardzo dobrze natomiast moja mieszanka jak g...
Za tę wiadomość podziękował(a): Angler

Odp: Sekrety mistrzów - Atraktor Wolfa Rüdigera Kremkusa 04/21/2011 05:35 #7158

• Dorian
  • ( Moderator )
  • Administrator
Poszukaj w okolicy sklepu z przyprawami. Często dostaniesz tam świeżo mielone przyprawy i wtedy będzie pewności, że jest oki.
Dodam jeszcze, że ta mieszanka jakoś wykwintnie nie pachnie... ale nie Tobie ten zapach ma się podobać... :)
Dorian Pitera, okr

Odp: Sekrety mistrzów - Atraktor Wolfa Rüdigera Kremkusa 04/21/2011 06:35 #7159

• Biały
  • ( Użytkownik )
  • Moderator
No własnie moja mieszanka nie pachnie zle ale napewno nie jak piernik z przyprawy do piernika i to mnie zdziwiło. Ja czuję dużą przewage kopru i kolendry a cynamon i wanilja są bardzo słabo wyczuwalne.
Ostatnio zmieniany: 04/21/2011 06:36 przez Biały.

Odp: Sekrety mistrzów - Atraktor Wolfa Rüdigera Kremkusa 04/21/2011 14:47 #7164

• bodzar
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Wiesz mam podobne odczucie jak Ty .Ja kilkakrotnie próbowałem dodawałem od 50 do 100 gr na kilogram suchej zanety,i rzadnych ciekawych rezultatów.Może macie jakieś doświadczenie odnośnie do jakiej bazy zanętowej dodawać(ja używałem z zanętami Zbyszka Milewskiego(od najtańszych do seri Platinium)

Odp: Sekrety mistrzów - Atraktor Wolfa Rüdigera Kremkusa 04/21/2011 15:38 #7166

Przepraszam Kolegów a ten "sekretny dodatek" jest na poszczególne gatunki ryb,czy jest to atraktor uniwersalny tak jak np. wanilia??

Odp: Sekrety mistrzów - Atraktor Wolfa Rüdigera Kremkusa 04/25/2011 13:48 #7199

• Cz
  • Astor
  • ( Admin )
  • Moderator
Dorian napisał:
CIACH...

Dodam jeszcze, że ta mieszanka jakoś wykwintnie nie pachnie... ale nie Tobie ten zapach ma się podobać... :)

Hehehehe. Nie żartuj ;p Po dodaniu do zanęty czuć go intensywnie w otoczeniu na kilka metrów - nie mówiąc jak kolega siedzi 15 metrów poniżej i w jego stronę lekko wieje wiaterek ;D Wtedy już wie co u mnie się "święci" [miesza].
Na 1 kg zanęty dodaję zazwyczaj garść - góra dwie ;)

Marcin_1903 napisał:
Przepraszam Kolegów a ten "sekretny dodatek" jest na poszczególne gatunki ryb,czy jest to atraktor uniwersalny tak jak np. wanilia??

Czy ten dodatek jest uniwersalny - to musisz sam sprawdzić. Mi osobiście teraz z wiosny 3 krotnie idealnie się sprawdził.
Łowisko: zbiornik pożwirowy

Zanęty stosowane w czystej postaci: Browning - Champions Choice No.1, Sensas - Gros Gardons oraz Traper - wody stojące.

Na czystej zanęcie rybka była drobna. Po dodaniu tego atraktora w zanętę wchodziły większe rybki - płotki 20-30cm!! oraz leszcze do 1,5kg - za każdym z 3 razy sytuacja się powtarzała.
Woda w zbiorniku była jeszcze zimna.

Jutro planuje ponownie pojechać na w/w zbiornik tym razem z zanętą całkowicie przygotowaną i wyprażoną od podstaw. O efektach poinformuję.

Pozdrawiam
Astor
Ostatnio zmieniany: 04/25/2011 14:09 przez Astor.

Sekrety mistrzów - Atraktor Wolfa Rüdigera Kremkusa 04/26/2011 21:15 #7202

• fishunter
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
witaj Astor mam pytanie odnosnie wanilii.W artykule napisales ze wanilie do skladu przedstawionego dodales atraktor Trapera. Czy 100g nie jest za malo tej wanilii bo nie jest to czysta wanilia a z wypelniaczem .To moze dodac wieksza ilosc .Pozdrawiam Kazimierz

Odp: Sekrety mistrzów - Atraktor Wolfa Rüdigera Kremkusa 04/26/2011 21:43 #7203

• Cz
  • Astor
  • ( Admin )
  • Moderator
fishunter napisał:
witaj Astor mam pytanie odnosnie wanilii.W artykule napisales ze wanilie do skladu przedstawionego dodales atraktor Trapera. Czy 100g nie jest za malo tej wanilii bo nie jest to czysta wanilia a z wypelniaczem .To moze dodac wieksza ilosc .Pozdrawiam Kazimierz

Spokojnie możesz użyć wanilii dowolnego producenta. Akurat taką miałem pod ręką.
Co do ilości czy dodać więcej napiszę tak - próbuj i testuj. Nie da się tak aptekarsko powiedzieć ile itp. Produkt (wanilia) każdej z firm będzie w innym stężeniu zawartości "Vanilii"

Pozdr
Astor
Za tę wiadomość podziękował(a): fishunter

Sekrety mistrzów - Atraktor Wolfa Rüdigera Kremkusa 04/29/2011 09:44 #7211

• fishunter
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Witaj Astor.
Chce wyprobowac na Wisle w Plocku mieszanke ziolowa ktorej podales slad. Mam do dyspozycj zanete M.V.D.E. Gold-Pro Classic. Czy mozna ja zmieszac z tym zapachem ziolowym. Mam jeszcze do dyspozycji Kacpra Gorka dodatki:Aroma River- Vanilla i Carmel oraz Sweet Magic do glin. Ja tez myslalem o tej Vanilii Gorka aby dodac jako skladnik mieszanki ziolowej ale jest to za mocny preparat ktory jak jeszcze dostanie wody to wyzwala potezny aromat jak w stanie sypkim.Czy mozna dorzucic do spozywki jeszcze dodatkowo carmel M.V.D.E.
  • Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.62 sekundy