Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Dobór zanęty na zawody

Dobór zanęty na zawody 04/03/2011 22:16 #6889

• kris900
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Witam kolegów nie jestem zbyt doświadczonym i mam do was pytanko wybieram się za 2 tygodnie na zawody gdzie jest dużo płoci ale często bierze karp i karaś czy mogę na przykład zmieszać płciową zanętę z karpiową lub karasiową robił z was ktoś coś takiego?
Czy są wogóle efekty czy po prostu to wszystko się gryzie?

O:Dobór zanęty na zawody 04/03/2011 23:48 #6891

• Jacek
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Ja powiem Ci tak z doświadczenia.Jeśli to staw hodowlany to mieszaj ile chcesz,a jeśli to dzikie jezioro to zapomnij o karpiach w czasie zawodów i skup się na tych płotkach. Nie rozumiem do końca słowa ,że zanęta się gryzie .Jeśli wrzucam i łowię to niech się gryzie i to jak najdłużej :lol: ;) ,ale to trzeba najpierw sprawdzić.

O:Dobór zanęty na zawody 04/04/2011 00:47 #6892

• Costia
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Ja powiem tak, w naszym kraju cieżko o lowiska aby łowić karpia za karpiem chyba ze to główny gatunek na stawie hodowlanym ...
Jeśli to naturalne Lowisko to skup sie na lowieniu plotek , możesz na samym początku podać 3 kulki doklejona na tzw. Tygrysa z tym co duże miski lubią najbardziej ... Staraj sie oczywiście tak necic aby nieprzekarmic, ale co ja tam mogę wiedzieć ...
Każde Lowisko jest inne i na każdym będzie sie sprawdzać co innego..
Dam przykład: jezioro- glinianka od 3 do 11 m głębokości aby polowic duże płocie należy zanecic na odległość 45 m gruba zaneta karpiowa z dodatkiem Robakow, konopii gotowanej oraz kukurydzy ... Nie wiadomo dlaczego ale tylko ten sposób działa na ten gatunek, oczywiście w miedzy czasie przylowem są karpie, karasie, liny, leszcze ...

O:Dobór zanęty na zawody 04/05/2011 23:27 #6920

• kris900
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Witam 3 maja mam zawody na kanale gzie uciąg jest ok 1g jaką polecacie zanęte Sensas,Traper gold, Mondial czy marcela?

Ja myślę nad taką mieszanką marcela Roach i Secret Black gdyż jeszcze będzie zimno do tego 2kg gliny ciemnej + jokers w ziemi bełchatowskiej co otym myślicie?
Ostatnio zmieniany: 04/07/2011 21:55 przez kris900.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.61 sekundy