Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Sekrety mistrzów - Atraktor Wolfa Rüdigera Kremkusa

Sekrety mistrzów - Atraktor Wolfa Rüdigera Kremkusa 02/23/2011 23:50 #6185

• Cz
  • Astor
  • ( Admin )
  • Moderator
[center][color=#800000][b]Grzesiek, Okr

Sekrety mistrzów - Atraktor Wolfa Rüdigera Kremkusa 02/24/2011 00:15 #6188

bardzo fajny zapach. często stosuje podobny tyle ze bez cynamonu na plocie, i troche kombinowac mozna z proporcjami.zwykle daje mniej kolendry jako ze ma bardzo wyrazisty zapach.

Sekrety mistrzów - Atraktor Wolfa Rüdigera Kremkusa 02/24/2011 02:31 #6189

• Marksman
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Ten supertajny atraktor był już w składzie zanęty Kremkusa w gazecie z 1996 roku :)
Jedynie ilość kolendry była podwojona w stosunku do pozostałych przypraw.

O:Sekrety mistrzów - Atraktor Wolfa Rüdigera Kremkusa 02/24/2011 10:57 #6191

• Biały
  • ( Użytkownik )
  • Moderator
Moją podstawową zasadą przy dodawaniu zapachów to MAX 2 i tylku gdy jeden to wanilia a drugi "............ " Ale ten piernik Kremkusa to napewno sprawdze w sezonie. Kupiłem nawet dodatek do piernika kamisa i sprawdze czy podobnie pachnie.
Ostatnio zmieniany: 02/24/2011 11:02 przez Biały.

Sekrety mistrzów - Atraktor Wolfa Rüdigera Kremkusa 02/26/2011 13:41 #6232

Czy ktoś wie do jakich zanęt dodawał tych ziółek? bo jak wiadomo na rynku zanęty same w sobie mają mniej lub więcej zapachów.Sądzę ,że to powinna być zanęt o mniejszej intensywności zapachowej,żeby nie przyćmiła tych ziół.

O:Sekrety mistrzów - Atraktor Wolfa Rüdigera Kremkusa 02/26/2011 14:29 #6233

• Marksman
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Leszczowa zanęta Wolfa Rudigera Kremkusa:

Bułka tarta 35%
Herbatniki lub biszkopty mielone 15%
Gruba kasza kukurydziana 12%
Orzeszki arachidowe mielone 4%
Coco-belge 8%
PV-1 5%
Coprah-melasse 14%
Siemię lniane mielone 2%
Konopie prażone mielone 2%
Kolendra 1%
Wanilia 0,5%
Goździki 0,5%
Cynamon 0,5%
Koper włoski 0,5%

Ostatnie 5 pozycji mielimy dzień przed łowieniem, mieszamy i zamykamy w szczelnym pojemniku. Dodajemy do suchej mieszanki bezpośrednio przed nawilżaniem.

Już na wyczyn kiedyś wrzucałem ten przepis, jest z WŚ. Jest też przepis na coś a'la Bloody Champion, ale skład masakryczny, prawie sama kopromelasa plus konopie prażone i mielone i troszkę gotowanych.

I przy okazji, Dragon sprzedaje zanęte Super Lock, czy ktoś kto pamięta starą "Mein Super Lock" może powiedzieć czy to podobna zanęta?

O:Sekrety mistrzów - Atraktor Wolfa Rüdigera Kremkusa 02/26/2011 15:29 #6235

• Pasjonat
  • admin
  • ( Admin )
  • Administrator
Rozmawiałem z Wolfem na targach w Bremen na temat jego dawnej mieszanki sprzedawanej u nas. Właścicielem pełnej receptury była DAM lub Design fishing, próba reanimacji w sensasie już nie przyniosła takiego dobrego produktu - tak mnie poinformował
Bez Klubu
Tubertini Quadra 450 13m
Trabucco MRX-V Match Carp 13m

O:Sekrety mistrzów - Atraktor Wolfa Rüdigera Kremkusa 02/26/2011 15:39 #6236

• JOKER
  • ( Admin )
  • Administrator
Receptura Kremkusa w Sensasie jest sprzedawana pod nazwą Mein Futter. Oczywiście nie ma żadnych gwarancji, że w składzie jest dokładnie to co wymienił Marksman na podstawie przepisu z WŚ.
Ja wiem jedno. Kiedyś łowiłem na Mein Futter, gdy była pakowana przez Sensasa w zupełnie inne paczki, krótsze i prawie całe przezroczyste - tak jak dodatki. To była inna zanęta niż ten Mein Futter, który można kupić dziś. Dużo bardziej aromatyczna i chyba cięższa. Coś się zmeniło, bo mnie jest już tak wyrazista.
Generalnie zanętę cechuje duża zawartość pieczywa cukierniczego, co ma swoje konsekwencje w konsystencji i mechanice. Pachnie ziołowo-piernikowo. Raczej mało słodka. Wydaje się, ze na szybkie rzeki jest zbyt lekka. Widziałem kiedyś z balkonu ośrodka w Mikołajkach w którym stacjonowałem pewnego znanego zawodnika, który mieszał chowając się za samochodem dwie paczki Mein Futtera i paczkę wanilii. Zawody odbywały się na kanale Szymońskim i Mioduńskim. Nie pamiętam jak wypadł.
[color=#BF0000][b]"B
Ostatnio zmieniany: 02/26/2011 19:45 przez JOKER.

Sekrety mistrzów - Atraktor Wolfa Rüdigera Kremkusa 02/26/2011 16:21 #6239

Marksman ,a powiedz mi czy ta bułka to była dodatkowo wyprażona?

O:Sekrety mistrzów - Atraktor Wolfa Rüdigera Kremkusa 02/26/2011 17:52 #6240

• Marksman
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Nic o tym nie wspominali, to był ogólny artykuł o zanętach, składnikach i ich funkcji i dodatkowo podali kilka przepisów m.in. ten na zanętę leszczową. Myślę że warto bułkę wyprażyć.
To było w numerze 6/97(a nie w roku 1996 jak podawałem wcześniej).
Ostatnio zmieniany: 02/26/2011 17:53 przez Marksman.
  • Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.68 sekundy