Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Zanęty Venire

Zanęty Venire 12/02/2010 16:36 #5003

• Górek
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Późną jesienią dostałem od producenta tych zanęt po paczce do zobaczenia. Zanęty wydają się ok. Najbardziej podoba mi się płoć (profesionalna i zwykła, nie widac miedzy nimi dużej różnicy) i leszcz (zwykły bardziej mi się podoba). Dodatki też chyba są wporządku.

Ktoś może stosował i może je ocenić? Mnie zabrakło sezonu by je wypróbować.

pozdrawiam
Kacper

O:Zanęty Venire 12/02/2010 17:09 #5004

• wędkarz1
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Ja przetestowałem w tym sezonie kkilkadziesiąt kilo różnych zanęt i dodatków Venire, tak w skrócie mogę powiedzieć że częśc to wyroby dobre a część: bardzo dobre, jak ktoś ma pytania odnośnie konkretnych produktów to mogę sie podzielic spostrzeżeniami, bo nie sposób opisać wszystkiego co testowałem.

O:Zanęty Venire 12/02/2010 17:24 #5005

• killer
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
A tak z ciekawości, kto jest producentem zanęt marki Venire?

O:Zanęty Venire 12/02/2010 17:50 #5006

• Górek
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
wędkarz1 napisał:
Ja przetestowałem w tym sezonie kkilkadziesiąt kilo różnych zanęt i dodatków Venire, tak w skrócie mogę powiedzieć że częśc to wyroby dobre a część: bardzo dobre, jak ktoś ma pytania odnośnie konkretnych produktów to mogę sie podzielic spostrzeżeniami, bo nie sposób opisać wszystkiego co testowałem.

To może jakieś najciekawsze mieszanki? Głównie na płoć.

O:Zanęty Venire 12/02/2010 20:59 #5008

• Nie ma z
  • autofocus
  • ( Użytkownik )
  • Klen
Z Venire jest bardzo dobry czerwony rozpraszacz do jokersa (nie spotkałem lepszego na rynku) i pieczywo fluo żółte czy czerwone. Pieczywo dobre gdyż w przeciwieństwie do innych nie wynosi do góry gdyż jest bardzo ciężkie. Dla mnie ma to znaczenie w rzekach z mocnym uciągiem typu Warta czy Wisła. Zanęt nie stosowałem.
Pozdrawiam!
autofocus

O:Zanęty Venire 12/02/2010 21:46 #5010

• Nie ma z
  • autofocus
  • ( Użytkownik )
  • Klen
Pozdrawiam!
autofocus

O:Zanęty Venire 12/03/2010 22:54 #5015

• wędkarz1
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Najlepszą zanętą Venire jest moim zdaniem własnie Płoć(zarówno pro jak i "zwykła"). Gdy ja stosowałem zawsze bardzo selektywnie połowiłem płocie zazwyczaj były to wieksze płocie od łowionych przez kolegów obok no i sporo więcej. Nie stosowałem tej zanety na rzece jednak szczególnie na kanałach sprawdziła się rewelacyjnie. Mój ostatni połów 2tyg. temu na kanale połaczonym z Wisłą przy mizernych wynikach sporej ilosci łowiących wędkarzy to około 15kg w 4godz. w tym około 5kg płoci takich po 300g. Oprócz dosłownie kilku jelców i małych kleników były to same płocie.
Najlepsza mieszanka do selektywnego łowienia płoci sprawdzona przeze mnie to:
1cz.Płoć lub Płoc profesjonalna
0,2-0,3cz. Pierniczka płociowego
do tego ziemia lub glina w zalezności od typu łowiska jednak nigdy nie stosowałem więcej jak 50% objetosci dlatego że sama zanęta spozywcza jest dość jałowa i naprawdę ciężko przekarmić nią ryby, na początku marca kiedy łowiłem 3dni po zejściu lodu na jeziorze przy fatalnej pogodzie to dodawałem około 20% ziemi i ryby żerowały jak wsciekłe -wynik też był dwucyfrowy.
Do tej mieszanki obowiązkowo polecam atraktor Płoć albo Duża Płoć(ten jest bardziej intensywny ale oba mają podobny cynamonowo-ziołowy aromat)który dodajemy do zrobionej "na gotowo" mieszanki. Ilośc oczywiście zależy od łowiska.

O:Zanęty Venire 12/03/2010 23:25 #5016

• Górek
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Dzięki za konkretną odpowiedź.

pozdrawiam

O:Zanęty Venire 12/04/2010 02:20 #5019

• i tak wol
  • MG
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Co do Venire to tak jak koledzy up. Polecam rozpraszacz, bo jest najlepszy ze wszystkich, które miałem w ręku. Z dodatków robią świetną kolendrę, anyż i mają całkiem dobre ziarna konopi. Co do dodatkow to im nie zaufałem ale ciekawy zapach ma brassem milk i właśnie płoć.
Mi

O:Zanęty Venire 12/04/2010 11:22 #5021

• wędkarz1
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Też popieram że mają najlepszy rozpraszacz do jokersa na rynku a sprawdziłem naprawdę wiele. Nawet na pół zdechłego zbitego w tabliczkę joka potrafi łatwo rozbić. Myślę że wpływ na to że ten rozpraszcz jest tak dobry ma bardzo dobre rozdrobnienie tego dodatku mineralnego, wielkośc ziaren jest tak mała że wsadzając ręke w ten rozpraszcz mamy wrażenie jakbyśmy wsadzili reke do wody. Jest to idealny rozpraszcz na zawody dlatego że wystarczy minimalna ilość do rozproszenia joka w porównaniu do konkurencyjnych wyrobów których trzeba sypac więcej żeby uzyskać podobny efekt a więc nie zwieksza nam wyraźnie objetości. Dodam jeszcze że trzymałem tak rozproszonego joka ponad tydzień w lodówce i nic sie z nim nie działo, więc rozpraszacz Venire nie zabija joka nawet po dłuższym czasie.
  • Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.91 sekundy