Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Mrożony czerwony

Mrożony czerwony 11/13/2010 22:41 #4870

• ŁYSY
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Witam. Mam pytanie o wasze doświadczenia z mrożeniem czerwonych robaków, ewentualnie z mrożeniem gliny z siekanymi czerwonymi. Ja do tej pory siekane czerwone, i glinę z czerwonymi zawsze wrzucałem na koniec łowienia do wody. Jest sens mrozić? A co wg Was zrobić z większą ilością czerwonych, jeśli nie ma się możliwości na przechowanie/hodowlę? Pozdrawiam. Kuba

O: Mrożony czerwony 11/14/2010 11:00 #4874

• romek
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Kiedyś zamroziłem czerwonego i potem miałem ciapkę, myślę dlatego że one bipilogicznie są w większości stworzone z wody. Dlatego nie polecam.

Chociaż mam jednego kolegę, który łapie rosówki , mieli na koktajl i taki koktajl zamraża w porcje i przed wypadem na ryby dodaje taki miks do zanęty i efektywne wyniki ma

O:Mrożony czerwony 12/08/2010 20:34 #5054

• JOKER
  • ( Admin )
  • Administrator
Jak dla mnie zmiksowane robaki, zamrożone byłaby w sam raz do namoczenia zanęty, gliny etc. tyle, ze wtedy działamy nie do końca zgodnie z regulaminem, bo miks chyba trzeba byłoby wliczyć w limit robaków...
Ochotkę czy joka mrożę w całości (niemiksowaną) bardzo często i podaję w glinie na prywatnych rybach, treningach czy nawet towarzyskich, mniej ważnych zawodach.
[color=#BF0000][b]"B

O:Mrożony czerwony 12/08/2010 23:05 #5055

• okr
  • B_R_U_N_O
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
JOKER napisał:
... tyle, ze wtedy działamy nie do końca zgodnie z regulaminem, bo miks chyba trzeba byłoby wliczyć w limit robaków...

Tu można by polemizować, bo wykładnia przepisów jest niejednoznaczna. Mowa jest o przynęcie zanętowej pochodzenia zwierzęcego. Czy mix jest taką przynętą zanętową, czy może już atraktorem? Jeśli to pierwsze, to musiano by zakazać stosowania na zawodach wszelkich dodatków zawierających wyciągi, choćby Aromixów ochotkowych. Topowa zanęta na ukleje, Trabucco, też musiała by być zakwestionowana, ponieważ posiada suszone poczwarki jedwabnika, że nie wspomnę już o całej gamie dodatków, dopiero co zaprezentowanych na stronie Tomka Horemskiego...
Myślę, że jest to ciekawy temat do rozważenia...
Ostatnio zmieniany: 12/08/2010 23:24 przez B_R_U_N_O.

O:Mrożony czerwony 12/09/2010 00:14 #5057

• JOKER
  • ( Admin )
  • Administrator
jeśli ktoś ma chęć się wypowiedzieć na temat poruszony przez bruna to proszę:
www.matchfishing.pl/index.php?option=com_kunena&Itemid=53&func=view&catid=19&id=5056#5056

Tu zaś bardzo bym prosił o wypowiedzi na temat stosowania i skuteczności mrożonego robaka w praktyce.
[color=#BF0000][b]"B
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.96 sekundy