Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Zanęty i wszelkie dodatki na karpie

Zanęty i wszelkie dodatki na karpie 08/20/2010 10:34 #4328

• mefju92
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Mam do Was pytanie, a w zasadzie kilka pytań :P Jakie zanęty sprawdzają Wam się najlepiej na karpie? A może wie ktoś na jakie zanęty łowili karpie na Malcie na KMŚ? Czy do zanęty na karpie dodawać glinę (jeśli tak to jaką?)? Jakie dodatki stosować?
Shakespeare Xcede Power 11m.
Robinson Compact SX

O:Zanęty i wszelkie dodatki na karpie 08/20/2010 19:28 #4332

Witam!
Moje koło organizuje zawody na zbiorniku gdzie dominuje karaś i karp taki do 3kg ale są i większe. Po czterech turach rozegranych na tym zbiorniku mam różne wnioski. Postanowiłem dać zanętę tanią a dużo. Stosując zanętę Gut-Mix Attack wanilia i wanilia-karmel w połączeniu z zielonym chlebkiem fluo dało mi wynik 18kg zbudowany w większości na karasiach natomiast po zastosowaniu zanęt tej samej firmy tylko z serii Strong Karp i Big Fish o bardziej owocowym zapachu bardziej brały karpie jednak nie dawały one rewelacyjnych wyników dla tego na najbliższe zawody szykuje tą pierwszą metodę. Dodam jeszcze że kolega łowiąc na zanętę firmy Samet Karp Big XXL w połączeniu z ochotką gnojakiem i mrożonym białym nie połapał. Moim zdaniem na taki zbiornik bardziej liczy się ilość a nie jakość. Mam nadzieje ze trochę pomogłem. :)
Pozdrawiam
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.50 sekundy