Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Zaneta na trudne łowisko.

Zaneta na trudne łowisko. 08/10/2010 00:04 #4229

• Biały
  • ( Użytkownik )
  • Moderator
Potrzebuje pomocy w skompletowaniu zanęty na zawody 22 sierpnia wiec mam trochę czasu i planuje zrobić 2 treningi. Łowisko jest trudne ponieważ jest brudne i głębokie. Przez pierwsze 3 metry jest płytko około 30cm i następuje gwałtowny spad do 4m. W zeszłym roku dominowała płoć i można było tylko na niej bazować zwycięstwo 3 kg dawały pewne 1 miejsce więc ryb też nie za dużo. W tym roku wszystko sie gwałtownie zmieniło z nabrzeża wycięto wszelkie drzewa wysokie około 40m dawające cień przez większość dnia. Płotka odeszła jest bardzo żadka dominuje krąp, leszczyki po 30cm stanowiskowo ukleja. Próbowałem zanety autofocusa nr 2 z tercetu zanętowego ale nie wypaliła bo w zanete weszły okonie i starannie odganiały inne ryby złowiłem ich 38 w tym tylko jeden wymiar. Przed okoniowym atakiem miałem tylko 3 krąpie i skończyłem na 390g. Nie mam pomysłu jak tam jechać w poniedziałek. Chyba polece z gold pro i whitem na leszcza z 11m i położe na 6m coś na płoć i krąpia Roach MVDE + kolednra z wanilią.
Rybie nie smakuje konopie i pesticino sprawdzałem na treningach do caramleu są obojętne chyba że daje go mało bo łowisko brudne.
Ostatnio zmieniany: 08/10/2010 00:08 przez Biały.

O:Zaneta na trudne łowisko. 08/10/2010 10:16 #4230

• Górek
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Myślę, że to nie kwestia zanęty. Rzadko kiedy upatruję niepowodzenie w składzie zanęty ("już dawno z tego wyrosłem") natomaist w technice połowu i podaniu zanety, natomaist jesli robaka nic nawet nie chce polizac mimo wielu starań mogę dopiero stwierdzić że tam poprostu nie ma ryb co dalej nie znaczy o złej zanęcie. Skoro jest dużo okonia proponuję skleić go mocno w wiążącej lub rzecznej glinie z bentonitem. Jeśli chodzi o zanętę dałbym lake lorenca (ale tutaj akurat rodzaj zanety ma małe znaczenie). Na początek bym pokombinował w podaniu robactwa. Jeśli jest okoń zdecydowanie nie dodawałbym pinki.

pozdrawiam

O:Zaneta na trudne łowisko. 08/10/2010 11:21 #4231

• Biały
  • ( Użytkownik )
  • Moderator
Górek napisał to czego ja zapomniałem. Tak napewno nie była to wina zanęty bo jakas ryba weszła. Jak tylko złapałem dwa pierwsze krąpie podałem pinke i ciętego gnojaka i to musiało je zwabic. Wiążącą podałem z argile bentonitem i kilka kulek z arabskim wiec sklejone było dobrze. W poniedzilek sprawdze mrożoną pinke i castera może nie wejdzie okoń a krąp zostanie.

Zanęte podam

Gold pro
Epiceine
White MVDE
troche słodzika

Ziemie:

wiążącą + de some + słodzik i zobacze jak wyjdzie.
Jeszcze nie wiem w jakich proporcjach ale nie będą to jakies ekstremalne dawki dodatkow i atraktora.
Ostatnio zmieniany: 08/10/2010 11:23 przez Biały.

O:Zaneta na trudne łowisko. 08/11/2010 12:16 #4245

• Biały
  • ( Użytkownik )
  • Moderator
To może zadam pytanie inaczej:

1.Na co musze uważać by w łowiko nie wlazł mi okoń??

2.Jakie znacie sposoby by przegonić okonia ze stanowiska??
Ostatnio zmieniany: 08/11/2010 12:17 przez Biały.

O:Zaneta na trudne łowisko. 08/11/2010 15:33 #4246

• Nie ma z
  • autofocus
  • ( Użytkownik )
  • Klen
Biały, na wyczyn.fora.pl jest dość obszerny post na ten temat, ale nie pamiętam tytułu. Zdaje się w metoda-taktyka.
Pozdrawiam!
autofocus

O:Zaneta na trudne łowisko. 08/11/2010 17:36 #4247

• Biały
  • ( Użytkownik )
  • Moderator
LINK do tematu
Ostatnio zmieniany: 08/12/2010 12:51 przez Astor.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.46 sekundy