Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Karpiowe delecje na leszcza.

Karpiowe delecje na leszcza. 07/14/2010 20:35 #4026

• polamania kija:)
  • regy20
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Jak sie sprawdza stosowanie rozkruszonych/zmielonych (w mniejszym lub wiekszym stopniu)karpiowych granulatow przy polowie leszczy? Czy ktos uzywa takich polproduktow do tworzenia zanet na leszcza. Leszcz, tak jak i karp lubi grubo - moze to dobry kierunek.
Pozdrawiam i polamania kija.

O:Karpiowe delecje na leszcza. 07/14/2010 23:37 #4028

• kaszmir
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Stosowanie granulatów karpiowych przy połowie leszcza to droga w jak najbardziej
dobrym kierunku.Częstym przyłowem karpiarzy na kulki czy pelet są leszcze.W dodatku
nie jest to drobnica.Od 2kg w górę,o ile takie są w łowisku.Nęcenie na duże leszcze
powinno trwać conajmiej trzy-cztery dni.Dlatego stosowanie grannulatów karpiowych
da nam gwarancję że nie wyjedzą je żyletkowe maluchy.Treba tylko dobrać odpowiedni
smak.Tyle smaków ile jest na karpia to normalny zawrót głowy.Są owocowe,typowe
śmierdziochy(kraby,muszle,ryby,kałamarnice itd... Leszcze lubią raczej słodko.
Może to być pelet o smaku kukurydzy,czekolady,lub wanilii.Mogą być też smaki ziołowe,
ale te są żadziej stosowane na karpie,więc może byc problem z ich kupieniem w sklepie.

O:Karpiowe delecje na leszcza. 07/19/2010 18:28 #4055

• pauer
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
witam. ja dodaję drobnego pelletu do zanęty leszczowo - jaziowej od tamtego sezonu na Narwi. powiem że mi sprawdza się świetnie. najlepszy 3mm a zapach nieistotny ale niezły jest rybny. pozdrawiam

O:Karpiowe delecje na leszcza. 07/19/2010 21:32 #4056

• fiks
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Jakich firm pelet rybny stosujecie

O:Karpiowe delecje na leszcza. 07/19/2010 21:45 #4058

• pauer
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
ostatnio dodawałem venatio ale wcześniej używałem również jako dodatku zanęt anpio select które są skompojnowane w znacznej części z pelletu i też wychodziło to bardzo pozytywnie.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.65 sekundy