Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Jak przygasić pracę zanęty?

Jak przygasić pracę zanęty? 07/05/2010 21:53 #3978

Jak przygasić pracę zanęty? Chodzi mi o to żeby drobnica nie wpływała w zanętę przeznaczoną np. na leszcza.Często na zawodach gdy chce zwabić większe leszcze i inne większe ryby w zanęte wpływa drobnica i często nie pomaga zmiana haczyka na większy oraz zmiana przynęty.Czy zgaszenie np.gliną wiążącą pomoże.Chodzi mi głównie o wody stojące.

O:Jak przygasić pracę zanęty? 07/05/2010 22:18 #3979

• Ucz
  • Peesx
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Najłatwiej i najszybciej możesz przygasić pracę zanęty przecierając ją wraz z gliną przez sito. O glinach jakie najlepiej stosować na leszcza pisał już Górek. Jest jeszcze jeden sposób zgaszenia zanęty. Musisz ją namoczyć kilka godzin przed zawodami. Najlepiej wieczorem w dzień poprzedzający zawody. Ode mnie tyle. Może jeszcze wypowie się ktoś bardziej doświadczony ;)
Piotrek, okr

O:Jak przygasić pracę zanęty? 07/05/2010 22:31 #3980

• Górek
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Peesx napisał:
Najłatwiej i najszybciej możesz przygasić pracę zanęty przecierając ją wraz z gliną przez sito. O glinach jakie najlepiej stosować na leszcza pisał już Górek. Jest jeszcze jeden sposób zgaszenia zanęty. Musisz ją namoczyć kilka godzin przed zawodami. Najlepiej wieczorem w dzień poprzedzający zawody. Ode mnie tyle. Może jeszcze wypowie się ktoś bardziej doświadczony ;)

Do tego mogę jeszcze dopowiedzieć, iż drobnica uwielbia pracujące zanety, zwlaszcza bogate w prażoną konopię. Dlatego też by wyselekcjonować większe sztuki (jeśli takowe są) należy zastosować niewyprażoną mocno zanętę np. zanęty Nysztala lub seria Super lorpio.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.53 sekundy