Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: zanęta i taktyka łowienia na kanale szymońskim miesiąc wrzesień

zanęta i taktyka łowienia na kanale szymońskim miesiąc wrzesień 05/31/2010 23:54 #3447

• janusztcz
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
:)witam czy ktoś mi pomoże w doborze zanęty i taktyki łowienia na kanale szymońskim we wrzesniu wybieram się tam na zawody i nie wiem na co się przygotować jakie zanęty o tej porze są skuteczne na tym kanale jaka ryba dominuje i jak się łowi chodzi mi o taktykę za dobre rady z góry serdecznie dziękuje :) :) :)

O:zanęta i taktyka łowienia na kanale szymońskim miesiąc wrzesień 06/01/2010 08:40 #3448

• Górek
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Jesienią musisz być przygotowany na albo bardzo dużą ilość ukleji (wyniki spokojnie 10kg) albo płotki i krąpia i leszczyka. W przypadku uklji zaneta uklejowa, smużąca glina i baciki do 2,5m.

W przypadku ryb dennych baty 5-7m i ciężka denna zanęta. Takim standardem na kanał szymoński będzie zanęta nysztal leszcz w ilości 2kg plus 3 paczki gliny wiążącej. Ta woda nie wymaga kombinowania, im prościej tym lepiej. Do tego 0,5kg joka, castery ciut pinki i gnojak nieodzowny. Zestawy od 2 do 5 gram. Generalnie ryb jest bardzo dużo i liczy się przede wszystkim skuteczność.

pozdrawiam
Kacper Górecki

O:zanęta i taktyka łowienia na kanale szymońskim miesiąc wrzesień 06/01/2010 21:51 #3460

• janusztcz
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
dziękuje kolego za rade ale czy tam nie ma w łowisku dużej ilości drobnego okonia bo jak dam joka to mam po łowieniu chodzi mi o zanętę denną a co mylisz o tyczce czy wprawny wędkarz zrobi tam dobry wynik chodzi mi o leszcze bo ponoć jest tam ich sporo gdzie tą zanętę zaoferowaną przez ciebie można kupić bo jakoś w sklepach jej nie widziałem chodzi o tą leszczową.

O:zanęta i taktyka łowienia na kanale szymońskim miesiąc wrzesień 06/01/2010 22:09 #3463

• Cz
  • Astor
  • ( Admin )
  • Moderator
janusztcz napisał:
dziękuje kolego za rade ale czy tam nie ma w łowisku dużej ilości drobnego okonia bo jak dam joka to mam po łowieniu chodzi mi o zanętę denną a co mylisz o tyczce czy wprawny wędkarz zrobi tam dobry wynik chodzi mi o leszcze bo ponoć jest tam ich sporo gdzie tą zanętę zaoferowaną przez ciebie można kupić bo jakoś w sklepach jej nie widziałem chodzi o tą leszczową.

Tak jak pisał Kacper - masa uklei oraz płoć i krąp - czasami leszcz. Głownie baty - w tym okresie szkoda czasu na tyczkę. Zanęta mocno sklejona - leszczowa oraz uklejowa z glina smużącą pod sam beton na ukleje. Co do leszczy - nie są tak pewne jak płoć i krąp, którego tam jest masa.
Okonia nie ma wiele także spokojnie możesz dać jokersa.
[center][color=#800000][b]Grzesiek, Okr

O:zanęta i taktyka łowienia na kanale szymońskim miesiąc wrzesień 06/01/2010 22:30 #3464

• Piotr
  • Malorski
  • ( Użytkownik )
  • Moderator
janusztcz napisał:
gdzie tą zanętę zaoferowaną przez ciebie można kupić bo jakoś w sklepach jej nie widziałem chodzi o tą leszczową.

Tutaj Kolego masz wszystkie zanęty Nysztala :) lowisko.net/?zanety-wedkarskie,6
Piot Malik
WWKS Casus Toru

O:zanęta i taktyka łowienia na kanale szymońskim miesiąc wrzesień 06/01/2010 22:38 #3465

• janusztcz
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
dziękuje kolego zrobię tak jak radzicie w końcu będę tam łowił pierwszy raz i nic mi nie zostaje jak dostosować się do rad kolegów którzy wiedzą o tym łowisku więcej jeszcze raz serdecznie dziękuje napiszę na pewno jak było.P.s a gdzie tą zanętę leszczową Nysztela mogę kupić pochodzę z Tczewa i może na Wiśle by się sprawdziła nigdy nie wiadomo???pozdr.

O:zanęta i taktyka łowienia na kanale szymońskim miesiąc wrzesień 06/01/2010 22:43 #3466

• Piotr
  • Malorski
  • ( Użytkownik )
  • Moderator
Te zanęty zamawiasz przez internet z tej podanej strony :). Oczywiście, że możesz spróbować i myśle że się sprawdzi; te zanęty są na wszystkie wody zarówno na kanały, jeziora, jak i na rzeki :).
Piot Malik
WWKS Casus Toru
Ostatnio zmieniany: 06/01/2010 22:44 przez Malorski.

O:zanęta i taktyka łowienia na kanale szymońskim miesiąc wrzesień 06/01/2010 23:12 #3468

• janusztcz
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
dziękuje za podpowiedz na pewno zamówię i wypróbuję na Wiśle tylko ta powódz muszę czekac pozdrawiam serdecznie Janusz Tczew
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.83 sekundy