Nie napisałeś jeszcze na jaką długość będziesz łowił. Zakładam że płotkę da się odłowić na 9,5m na tyczkę lub na bata powiedzmy 5m. Na płotkę wiele już napisano na forum. Natomiast na bonusy w postaci linów karasi polecam łowić na 13m lub na zbliżoną długość. Większe ryby są płochliwe szczególnie na zawodach, dlatego należy precyzyjnie zanęcić jak i łowić. Jako zanętę polecam Tench SS fajna zanęta i sprawdza mi się dodaj tylko jeszcze 0,25kg etang + epicene i domocz to wcześniej tak jak pisał przedmówca. Oddzielna sprawa atraktora, ja ostatnio testowałem połączenie kozieradki, kolendry i słodziku :) Wyszedł specyficzny zapach ale rybkom to pasowało :)
Ważne jest odpowiednie podanie mięska podstawa wg mnie to kastery i gruby biały, w jokersa wejdzie drobna płotka więc jak już dawać to bardzo oszczędnie. Co do czerwonego robaka to ja bym nim raczej donęcał chyba że w łowisku nie ma okoni i jazgarzy ( u mnie jest to utrapienie). Robactwo podaj w ziemi jeżeli jest płytko polecam Ziemie Górka, jeżeli jest głębiej dodaj gliny. Do zanęty dodaj ziemi spowoduje to przyciemnie jak i własnie zubożenie mieszanki. Donęcaj mała kulka ziemi lub mieszanki ziemi z zanetą + luzem kastery i grube białe. Polecam nawet po każdej rybie. Takie rybki lubią jak mają grubo ustawiony stół, i jedzonka jest systematycznie podawane. Czekaj też sporo z zacięciem bo duże ryby krecące się w łowisku mogą robić fałszywe brania a nic tak nie spłoszy ryb jak spięta "podhaczona" ryba w łowisku.
Atrkatora możesz dodać sporo + delikatnie osłodzić ziemie.
Poniżej fotki z treningu z niedzieli.... i dalej testujemy ;)