Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: sweet magic

sweet magic 05/10/2010 10:00 #3105

• fiks
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
WIdziałem ten preparat Górka na żywo, smakowałem i muszę powiedzieć , ze to nic innego jak zmielony słodzik do herbaty.

O:sweet magic 05/10/2010 10:35 #3106

• Górek
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
A dodawałeś może to do zanęty lub gliny? a dla porównania dodaj słodzik do herbaty. Chemicznie jest on około 400 razy mniej wydajny. Daj tą samą ilość słodzika do herbaty i sweet magica do tej samej objetości zanęty i wówczas podziel się wnioskami :)

pozdrawiam
Kacper Górecki

O:sweet magic 05/10/2010 11:18 #3107

fiks napisał:
WIdziałem ten preparat Górka na żywo, smakowałem i muszę powiedzieć , ze to nic innego jak zmielony słodzik do herbaty.

Nie zgodzę się z tą opinią.Testujemy ten produkt od pewnego czasu. Jego moc jest nieporównywalna z innymi znanymi mi wyrobami o podobnym przeznaczeniu.Nie będę się wypowiadał o chemicznym składzie tego wyrobu, nie będę też nazywał jak kolega fiks tego co słodkie słodzikiem a tego co słone solą.Proponuję jednak w/w koledze zmielić 100gr słodzika do herbaty, porównać stopień zasłodzenia gliny po dodaniu np łyżeczki jednego i drugiego preparatu. A przede wszystkim powiedzieć nam o kosztach jakie poniósł mieląc 100gr słodzika do herbaty.

O:sweet magic 05/10/2010 11:55 #3108

• mpakos
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Popieram Darka, także testuję "sweet magic" Górka (bardzo ostrożnie), wcześniej testowałem i słodzik (straszne koszty) i substancję której nazwy nie wymienię bo jest chyba nie do końca dopuszczona do użytkowania. Produkt, który oferuje Górek jest najmocniej stężonym preparatem z jakim miałem do czynienia i zarazem najtańszym.

Jak z każdym takim preparatem czy aromatem należy bardzo uważać, po jednym łowieniu z użyciem słodzika po 2 tyg. od tego czasu ponownie udałem się na ryby, zdarzyło mi się poważne splątanie zestawu więc żeby było szybciej pomogłem sobie zębami w "rozebraniu zestawu" jakież było moje zdziwienie jak po dotknięciu ustami żyłki poczułem ostry słodki smak, który pozostał mi do końca dnia (a w tym dniu nie używałem słodzika). Stężenie tego preparatu jest ogromne.
Pozdrawiam
Micha

O:sweet magic 05/10/2010 13:34 #3109

• fiks
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Odczułem takie wrażenie i próbując w domu słodzika smak był identyczny przechodzący w gorzkawy. Chyba , że coś nie tak z moimi kubkami smakowymi. Nie neguje jednak jego właściwości w wędkarstwie
Ostatnio zmieniany: 05/10/2010 13:34 przez fiks.

O:sweet magic 05/11/2010 20:32 #3128

• Górek
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Ostatnio spotkałem się z pytaniami czy sweet magic można dawać do słonych mieszanek. Dostałem "cynk" od doświadczonego zawodnika, mojego kolegi, że na wielu łowiskach sprawdza się połącznie słodyczy ze słonym. Bez dłuższego namysłu nastepnego dnia przygotowałem słoną zanete Gold Pro dosypalem równie słonego caramelu po czym do gotowej mieszanki dodałem 20 gram sweet magicu. Wyniki były naprawde zaskakujące. SPrawdzilo się to zwłaszcza przy połowie płoci jazi i kleni, wyraźnie je selekcjonowalo w lowisku. Przy samej słodkiej zanecie bez soli łowiłem dużo więcej leszczy ale zdecydowanie mniej wczesniej wymienionych ryb.

pozdrawiam
Kacper Górecki

O:sweet magic 05/11/2010 23:26 #3134

Sól jest wzmacniaczem smaku więc, dlaczego nie wolno mieszać z słodzikiem? Jako użytkownik Marcela van den Eynde (zanęta która dosyć słona jest sama z siebie), często dodaję słodzika do mieszanek. Tylko, jak również mpakos rozsądnie napisał: trzeba być bardzo ostrożnym. Taki słodzik nie od razu 'oddaje' swoją moc, lecz w wodzie tym bardziej działa. Przygotuj zanętę z łyżeczką słodzika a potem lekko obliż palce... A nie raz, już dawno po zawodach, w domu, jeszcze mam słodki smak na dłoniach. Chociaż jeszcze nie używałem akurat "Sweet Magic" Górka, jeśli jest podobny do n.p. "Supersweet" Marcela, wierzę że mogą robić się pęcherze na ustach. :S

O:sweet magic 05/11/2010 23:41 #3135

• Górek
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Jest sporo mocniejszy niż supersweet MVDE :)To prawda, sweet magic sam w sobie jest bardzo słodki lecz jego prawdziwa moc uwalnia się po kontakcie z wodą.

O:sweet magic 05/11/2010 23:50 #3136

Jeszcze mocniejszy niż MVDE?... :P No, jak będę latem w Polsce, spróbuję!

O:sweet magic 05/13/2010 18:26 #3157

• Biały
  • ( Użytkownik )
  • Moderator
Górek napisał:
Ostatnio spotkałem się z pytaniami czy sweet magic można dawać do słonych mieszanek. Dostałem "cynk" od doświadczonego zawodnika, mojego kolegi, że na wielu łowiskach sprawdza się połącznie słodyczy ze słonym. Bez dłuższego namysłu nastepnego dnia przygotowałem słoną zanete Gold Pro dosypalem równie słonego caramelu po czym do gotowej mieszanki dodałem 20 gram sweet magicu. Wyniki były naprawde zaskakujące. SPrawdzilo się to zwłaszcza przy połowie płoci jazi i kleni, wyraźnie je selekcjonowalo w lowisku. Przy samej słodkiej zanecie bez soli łowiłem dużo więcej leszczy ale zdecydowanie mniej wczesniej wymienionych ryb.

Górek a dużo dałeś tej soli do swojej zanęty?
Ostatnio zmieniany: 05/13/2010 18:41 przez Dorian.
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.64 sekundy