Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Zanęty uklejowe

Zanęty uklejowe 01/09/2010 09:36 #277

Po mimo, że na temat zanęt uklejowych pisano już wiele, postanowiłem założyć ten temat.
To, że są osoby, które robią własne zanęty z budyniów, mleka w proszku, mąki kukurydzianej itd. to raczej wszyscy wiedzą. Zanęty te sprawdzają się niejednokrotnie na treningach lub na zawodach przy małej presji wędkarskiej.
Czytałem kiedyś wypowiedź Pana Tomka Horemskiego (świetnego zawodnika w łowieniu ukleji i nie tylko), który powiedział (napisał), że czas zanęt takich jak Record 515 już minął i teraz tak naprawdę używa zanęt z zawartością suszonych larw jedwabnika.
Tak naprawdę spotkałem się z dwoma takimi zanętami - Treper i Trabucco Arborella special (w opisie Pana T. H. podawane były również zanęty Ignesti Arborella, Maver Arborella i Trabucco).
Pytanie, czy są jeszcze jakieś zanęty z suszonymi larwami (w miarę dostępne na polskim rynku) ? Czy można kupić gdzieś suszone larwy jedwabnika i podrasować swoją zanętę ??

O: Zanęty uklejowe 01/09/2010 10:01 #278

• Aro
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Z tego co widziałem na paczce, traper gold series ma w składzie larwy jedwabnika.
Co do suszonych larw jedwabników, musiałbyś poszukać w sklepie z pokarmami dla ryb w oczkach wodnych.
Wyczytałem na forum tym karmią ryby w oczkach, więc musi być to w sklepie.

O: Zanęty uklejowe 01/09/2010 11:45 #284

• Pasjonat
  • admin
  • ( Admin )
  • Administrator
Podrasować jak najbardziej. Poszukaj w sklepach zoologicznych . Np coś takiego: www.shopmania.pl/shopping~online-ogrod~kupowac-jbl-koi-delikat-1000ml-suszone-jedwabniki-%E2%80%93-przysmak-dla-koi~p-2812517.html
Bez Klubu
Tubertini Quadra 450 13m
Trabucco MRX-V Match Carp 13m
Ostatnio zmieniany: 01/09/2010 11:47 przez admin.

O:Zanęty uklejowe 01/11/2010 18:17 #431

• 19bialy
  • ( Gość )
Ja w tym roku bede testował pokruszone prawie na miazge suszone swierszcze tez powinny byc skuteczne bo maja mocny aromat i powiiny uklejke dobrze sciagac np. www.kubazoo.com/pl/terrarium-17/pokarmy-37/tropical-crickets-suszone-swierszcze-2288.html

O:Zanęty uklejowe 01/30/2010 07:49 #1323

• bladawiec
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
witam
W sklepie zoologicznym można kupić różne cuda na kiju typu suszone larwy itp nawet wczoraj oglądałem to jest tego mnóstwo. Od krewetek suszonych po bardzo drobne robaczki itp. Tak to przeglądałem z myślą o nęceniu na lodzie ale z racji, że to suszone i lżejsze od wody to nie bardzo się nadaje ale na powierzchniowe nęcenie uklei myślę, że jak najbardziej można np zmielić takie krewetki. One mają około 1,5 cm długości. Pomyślałem też o dodawaniu takiej mielonej krewetki jako dodatku pracującego do normalnego nęcenia w wodzie stojącej. Poeksperymentować zawsze można.
pozdrawiam
tomek
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.49 sekundy