Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Mieszanie zanęt za pomocą mixera i wiertarki

Mieszanie zanęt za pomocą mixera i wiertarki 02/18/2010 21:52 #1946

• kazio
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Witam

Zauważyłem na internecie sporo fotek jak ludzie używają tego mieszadła do mieszania zarówno zanęty jak i gliny. Czy warto jest dać te 60 zł na takie "cudo".
Jak wielka jest różnica konsystencji poprzez mieszanie "mixerem" a przepuszczeniem zanęty przez sito?? Bo słyszałem opinię, że po takim zabiegu nie trzeba już sitować.

O:Mieszanie zanęt za pomocą mixera i wiertarki 02/19/2010 10:25 #1956

• Browar to nie apteka!
  • Mrówka
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja

O:Mieszanie zanęt za pomocą mixera i wiertarki 02/19/2010 10:59 #1957

• okr
  • B_R_U_N_O
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Jeśli chodzi o cenę, to moim zdaniem jest o wiele za wysoka, jak na konstrukcje i materiał, jednak do tego jesteśmy chyba już przyzwyczajeni, obcując z asortymentami naszego hobby.
Jeśli chodzi zaś o walory użytkowe - fantastyczny wynalazek. Osobiście używam od dwóch sezonów. Doskonale miesza się nim zanetę, ale swoje zalety uwydatnia przy komponowaniu ziem, w szybki i perfekcyjny sposób mieszając je ze sobą. W zasadzie nie ma potrzeby przecierać ich przez sito, ale jeśli ktoś już koniecznie chce, staje się to czynnością o wiele łatwiejszą.
Podczas użytkowania dochodzi do rysowania powierzchni wiader - kotłów. Ja jedno poświęciłem właśnie do tego celu.

O:Mieszanie zanęt za pomocą mixera i wiertarki 02/19/2010 11:50 #1959

• Pasjonat
  • admin
  • ( Admin )
  • Administrator
A widział ktoś z was takie coś w marketach budowlanych może? Warto byłoby powiedzieć o jakiej mocy wkrętarko-wiertarka musi być aby używać tego.
Bez Klubu
Tubertini Quadra 450 13m
Trabucco MRX-V Match Carp 13m

O:Mieszanie zanęt za pomocą mixera i wiertarki 02/19/2010 12:01 #1960

• okr
  • B_R_U_N_O
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Do mieszania wszelkich zanęt oraz ziem lekkich, w zupełności wystarcza wiertarka akumulatorowa. W przypadku konieczności rozrobienia, bardziej spoistych glin, konieczna już jest wiertarka zasilana z sieci, o mocy kilkuset wat.
Dodam jeszcze, że do tego celu najlepsze są wiertarki o niezbyt wysokich obrotach, lub te z dobrym regulatorem prędkości obrotowej. Pisząc "dobrym" mam tu na myśli płynną i stabilną pracę już w początkowym zakresie regulacji. W przypadku zastosowania wysokich obrotów, połowa "towaru" zostanie rozrzucona wokół.

O:Mieszanie zanęt za pomocą mixera i wiertarki 02/19/2010 12:09 #1961

• Maciek_7
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
A jak wygląda sprawa z samymi mieszadłami/mikserami? Dokładnie takich jakie mają w swoich ofertach Colmic, Maver itd. chyba nie idzie znaleźć nigdzie indziej. Ja przeszukałem wiele stron internetowych, sklepów stacjonarnych i niestety bezskutecznie - jedyne, które są dostępne to te typowo budowlane, jednak one chyba nie spełnią swojej roli przy rozbijaniu gródek gliny?

Najtańsze "typowo wędkarskie" miksery jakie udało mi się znaleźć to oferowane przez Browninga.

Pozdrawiam
[i]"Zawodnik ma

O:Mieszanie zanęt za pomocą mixera i wiertarki 02/19/2010 13:34 #1963

• kazio
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Maciek_7 a gdzie można obejrzeć ten mikser Browninga. Jest na jakieś stronie www ??

O:Mieszanie zanęt za pomocą mixera i wiertarki 02/19/2010 13:40 #1964

• Browar to nie apteka!
  • Mrówka
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Ostatnio zmieniany: 02/19/2010 13:44 przez Mrówka.

O:Mieszanie zanęt za pomocą mixera i wiertarki 02/19/2010 17:32 #1966

• flexi
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja

O:Mieszanie zanęt za pomocą mixera i wiertarki 02/19/2010 23:53 #1980

• wilet
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Witam. Panowie można zrobić taki mikser samemu! Pręt 10 mm długość ok.60cm, łopatki z pręta 4 mm i długości 10cm, a za wzór mozna wziąść łopatki od miksera kuchennego. Ładnie dociołem , podoginalem i poszedłem do znajomego pospawać. Całkowity koszt to ok.30zł. Może ładny i błyszczący nie jest, ale służy mi już dobre pare lat.Bardzo dobrze się miesza w wiadrach budowlanych,które mają grubszą ścianke i są przystosowane do mieszadeł. ;)
  • Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.54 sekundy