Przemol7 napisał:
A ja mam takie pytania do Górka w sprawie gliny w rzece: Czy kule o różnych spoistościach i stopniu doklejenia najlepiej podawać w to samo miejsce, czy lepiej starać się ułożyć je dywanowo (bardziej spoiste w górę rzeki, czy odwrotnie?) i czy zależy to również od dodatków (przynęt) wgniecionych w środek, czy tylko od pracy kul? I jeszcze jedno gdzie w odniesieniu do wrzuconej gliny najkorzystniej umieścić kulki sklejone klejem arabskim super mocnym złożone ze żwiru, robali i ewentualnie jakiegoś atraktora?
W sumie sam sobie odpowiedziałeś :) Kule znacznie mniej spoiste z większą ilością pracującej zanęty, warto położyć wyżej,ewentualnie jedną kulę lub dwie niżej by była ejszcze szybsza reakcja zanęty. Robactwa do szybko pracujących kul daję niewiele, natomaist najwięcej do kul najsilniej sklejonych. Oczywiście mam na myśli duże uciągi bo gdzieś gdzie woda przy dnie leniwie płynie takie zabiegi są zbędne. Istotne są te czynniki, które wymieniłeś. Klej arabski ze żwirem i robactwem umieszczaj najlepiej metr, 1,5m poniżej szczytówki by napływać na ryby.