Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Krztałt ołowiu przy łowieniu na tyczkę na silnych uciągch

Krztałt ołowiu przy łowieniu na tyczkę na silnych uciągch 01/08/2010 13:26 #236

• aneta
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Zastanawiam się od długiego czasu na jaki kształt ołowiu zdecydować się w nowym sezonie. Opinie słyszałam rożne: łezki, kropelki , kulki. Także jeden duży, czy kilka mniejszych. Doradźcie mi koledzy i koleżanki.
Ostatnio zmieniany: 01/08/2010 13:53 przez Astor.

O:Krztałt ołowiu przy łowieniu na tyczkę na silnych uciągch 01/08/2010 13:36 #238

• JOKER
  • ( Admin )
  • Administrator
Moim skromnym zdaniem najlepsze będą kształty o najmniejszej powierzchni bocznej w stosunku do masy (a tym samym objętości). Logika nakazuje wykorzystać kulki lub łezki. Ja od lat stosuję łezki. Raczej unikam zakładania kilku sztuk na jeden zestaw. Jak mam spławik 15gr to zakładam łezkę 14.
Kilku zawodników czołówki GPP poleca kulki. Nawet kiedyś był o tym artykuł Piotra Lorenca w prasie.
[color=#BF0000][b]"B
Ostatnio zmieniany: 01/08/2010 13:53 przez Astor.

O:Krztałt ołowiu przy łowieniu na tyczkę na silnych uciągch 01/08/2010 23:30 #266

• Piotr
  • Malorski
  • ( Użytkownik )
  • Moderator
Ogółnie podobnie jak JOKER stosuje oliwki (używam od zawsze i jakoś nie moge sie odzwyczaić), jeśli chodzi o ilośc to staram się aby było jak najmniej. Słyszałem tez, ze wielu ludzi uważa, że im więcej tym większa szansa na splątanie. :)
Piot Malik
WWKS Casus Toru

O:Krztałt ołowiu przy łowieniu na tyczkę na silnych uciągch 01/09/2010 20:58 #340

• Hunter
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Zgadzam się z Tobą Malorski- sam to sprawdziłem że im wiecej oliwek tym bardziej się pląta :) Też używam oliwek, która wydaje mi się najlepsza, bo ma najbardziej opływowy kształt
Colmic Match 307 NE
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.66 sekundy