Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: GPX Polski, Puchar Warszawy 2011? PYTANIA

GPX Polski, Puchar Warszawy 2011? PYTANIA 03/21/2011 19:50 #6697

• Xardas
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Witam. Jestem nowy i przepraszam za to jeżeli umieściłem to w złej kategorii.
Mam parę pytań dotyczących zawodów GPX Polski, Puchar Warszawy 2011 dnia 16.04.2011 - 17.04.2011 na kanale żerańskim...
1.Czy osoba niepełnoletnia może przystąpić do zawodów?
2.Nie posiadam sprzętu z górnej półki ( chodzi o baty, tyczki itp ), tylko odległościówki...Czy z takim sprzętem też mogę przystąpić do zawodów ? :( :blush:
3.Czy jest jakiś regulamin dotyczący GPX Polski, Puchar Warszawy 2011?
4.Jak patrzyłem na filmikach, to każdy miał baty. Czy ja też muszę się w niego zaopatrzyć ?? :blush:
5.Ogólnie prosiłbym o jakiekolwiek informację na temat GPX Polski, Puchar Warszawy 2011

:(

O:GPX Polski, Puchar Warszawy 2011? PYTANIA 03/21/2011 20:31 #6699

• Ucz
  • Peesx
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Niestety sprawa nie jest taka prosta jak Ci się wydaje. Pewnie chciałbyś zacząć startować w zawodach? Jeśli tak to odsyłam do lektury
"Zasad Organizacji Wędkarskiego Sportu Kwalifikowanego"
Są to zawody wysokiej rangi i jeśli masz możliwość to jedź na nie jako kibic.

Tu masz trochę o tych zawodach pod względem organizacyjnym LINK

P.S. Odwiedź POWITALNIĘ ;)
Piotrek, okr
Ostatnio zmieniany: 03/21/2011 20:37 przez Peesx.

O:GPX Polski, Puchar Warszawy 2011? PYTANIA 03/22/2011 13:04 #6715

• JOKER
  • ( Admin )
  • Administrator
Przede wszytskim Grand Prix Polski (a Puchar Warszawy o jakim piszesz - do tego cyklu jest zaliczany), są zawodami z najwyższej półki. Żeby tam wędkować trzeba umieć łowić ryby, trzeba mieć licencje, zwykle trzeba być w klubie, który ma prawo startu w GPP, czyli przejść z klubem cykl zawodów eliminacyjnych w roku poprzednim. Generalnie są to zawody dla wyjadaczy i na razie skieruj swoje zainteresowanie na imprezy w kole, zawody okręgowe i ewentualnie komercyjne.
Szczegółowe reguły Zasad Organizacji Wędkarskiego Sportu Kwalifikowanego znajdziesz pod linkiem jaki wstawił Peesex.

Odpowiadając na pytania
1. Osoba niepełnoletnia może wędkować w zawodach wędkarskich w kategorii juniorów lub kadetów (progi wiekowe są w ustalone w Zasadach Organizacji Wędkarskiego Sportu Kwalifikowanego")
2. W zawodach spławikowych można łowić praktycznie każdą wędką ze spławikiem, w tym odległościówką. Posiadanie bata czy tyczki nie jest konieczne, ale często innymi metodami nie osiąga się zadowalających wyników. Są jednak wody i zawody gdzie odległościówka wygrywa.
3. Regulamin GPP patrz link Peesexa lub:
www.matchfishing.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=152:zowsk-w-2011-r&catid=36:zawody-pzw&Itemid=78
4. Nie musisz się zaopatrzać w bata ani tyczkę, ale na wielu wodach będziesz bezbronny wobec szybkich zawodników z wędkami bez kołowrotków

Najważniejsze. GPP dla Ciebie to okazja do zobaczenia imprezy z prawdziwego zdarzenia. Pójdź sobie i poobserwuj, łowić na pewno na razie nie będziesz. Przyda się lornetka. Pójdź na zebranie koła i spytaj zarząd o zawody (terminarz) i kontakt z zawodnikami z Twojego koła, powiedz, że chcesz łowić. Im powinno zależeć na młodzieży i na pozyskaniu zawodnika do drużyny kołowej. Możesz też pójść do zaprzyjaźnionego sklepu wędkarskiego i popytać o zawodników. Pojedź na zawody towarzyskie w kole, w okręgu, znajdź nauczyciela, czytaj, dużo łów i się ucz. Powodzenia!
[color=#BF0000][b]"B
Ostatnio zmieniany: 03/27/2011 20:40 przez JOKER.

O:GPX Polski, Puchar Warszawy 2011? PYTANIA 03/22/2011 14:14 #6717

No co ,chłopak jest ambitny i od razu by chciał łowić w GPP :)
A tak na poważnie ,ważne że ma chęci i chce ,tylko jeszcze nie wie jak za to się zabrać.
Czytaj ,trenuj ,łów tak jak radzą poprzednicy ,a być może niedługo wystąpisz na GPP.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.50 sekundy