Na taki uciąg potrzebujesz ok 2 kg zanęty, 8 kg gliny rzecznej i ok 2,3 kg bentonitu a najlepiej Lianta. Co do spożywki i zapachu to się nie wypowiadam bo nie znam tego łowiska, ale gdybym miał zaproponować to np. Gros Gardons + Gros Gardons z dodatkiem Gros Gardons :) . Nie napisałeś jakie się tam rybki najczęściej łowi? Robaki proponuję grube barwione (0,7l) lekko (przez 3-4 h zmrożonego w zamrażarce) i 0,25 joka. Zanętę rozrabiasz a glinę przecierasz przez średnie sito i potem łączysz w różnych proporcjach, to jest: 0,5 kg zanęty + 2kg gliny + 0,3 bentonitu. Druga porcja to 1 kg zanęty + 2kg gliny + 0,8 kg bentonitu i ostatnia część 0,5kg zanęty + 4 kg gliny + 1,2 kg bentonitu. Robactwa dodawaj tym więcej im więcej kleju. Tak też poklej kule, ale zostaw przynajmniej 1/3 gdyż przy takim uciągu po jakiejś 1,5 h będziesz musiał donęcić i wtedy najlepiej wrzucić większą porcję na raz. Chyba, że ryba będzie dobrze reagować na częste i niewielkie nęcenie. Zwróć tylko uwagę na to, że jak będziesz dodawał kleju, rób to sukcesywnie, używając dobrego spryskiwacza. Kleje pochłaniają bardzo duże ilości wody. Trzeba się przy tym mocno napracować, ale warto! Taki sposób klejenia podpatrzyłem u naszego kolegi z forum "Kostek" (
www.gorek-gliny.pl/porady-i-wskazowki,4.html) i sprawdzał mi się na sporym uciągu na Warcie.
Mam nadzieję, że coś pomogłem :)