Posiadam dwie bolonki 7m trabucco spv. Jedną kupiłem trzy lata temu, a drugą w tym roku. Na wadze elektronicznej waży 293 gramy. Dla mnie kijek z wyższej półki, choć już stary i trudny do kupienia. Wygląda na delikatny, ale zapewniam, że jest w nim trochę mocy. W tym roku kupowałem koledze mistralla ultra light przez allegro też 7m i muszę przyznać, że szczerze mnie zaskoczył relacją ceny do jakości. Niewiele odbiega od trabucco, choć jest trochę mniej sztywny i minimalnie cięższy. Generalnie tego nie czuć i jest trochę bardziej mięsisty. Trzeba przyznać, że gorzej wykonany, ale to tylko design. Niestety nie łowiłem nim w praktyce, więc nie wiem jak się sprawuje, a kolega któremu kupowałem jest nowicjuszem w metodzie bolońskiej i za bardzo nie umie go ocenić. Trabucco spv stoi wyżej. Ja nimi łowię już 3 rok i moje zdanie na temat tych kijaszków jest dobre. Trzymałem w krokodylu we Wrocławiu wiele bolonek nawet z górnej półki. Trabucco spv wcale dużo nie był w tyle. Sprzedawcy również wypowiadali się o nim pozytywnie.