Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Mleko skondensowane made in Ukraina .

Mleko skondensowane made in Ukraina . 01/07/2010 11:14 #185

• maver
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Będąc w jednym z Chełmskich sklepów wędkarskich .Właściciel się wygadał ,że często to stosuje jako dodatek do zanęt i jak dla niego rewelacja . Dodał ,że metoda w jakiej się specjalizuje ten Pan to grunt wiec nie chodzi o zanęty powierzchniowe typu uklej .Generalnie jeszcze nie miałem okazji tego przetestować dlatego może ktoś z was miał z tym styczność i coś więcej napisze. Ja tylko tyle się dowiedziałem . Może jaszcze dodam ,iż to z Ukrainy jego zdaniem jest najlepsze. :)

O:Mleko skondensowane made in Ukraina . 01/07/2010 12:08 #187

• JOKER
  • ( Admin )
  • Administrator
:) Jestem z Chełma. Mleko skondensowane to nic innego jak taka masa toffi-krówkowa. Ładnie pachnie i jest bardzo słodka. Osobiście bardzo je lubię. Można je kupić na Ukrainie, lub od Ukraińców sprowadzających różne towary do Polski. Na bazarach w Chełmie nie ma problemu z zakupem. Jednak niemal identyczne mleko produkuje się i sprzedaje u nas. Jest ono może nieco innej konsystencji. Ukraińskie jest prawie jak masło, nasze bardziej się ciągnie. Smak zbliżony.

Nie dodawałem takiego mleka do zanęty, ale pomysł bardzo mi się podoba. Na pewno leszczom też będzie odpowiadał. Jeśli myślimy o tym samym sprzedawcy to dodatek jest godny uwagi.
[color=#BF0000][b]"B

O:Mleko skondensowane made in Ukraina . 01/07/2010 13:26 #192

• maver
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Wiem ,że jesteś z Chełma :) Generalnie znamy się tylko z widzenia .Co do mleczka to dokładnie tak jak piszesz te Ukraińskie są bardziej intensywne przez co niby lepsze niż nasze . :) Tak sobie pomyślałem ,że skoro takie mleczka są karmelkowe to i pewnie kokosowe ,a to leszcze lubią .Zobaczymy w tym sezonie pobawię się trochę z tymi mleczkami .
Generalnie pewnie o tą samą osobę nam chodzi .Bardzo miła Pan i czasem coś ciekawego podpowie . :)

O:Mleko skondensowane made in Ukraina . 01/07/2010 20:01 #209

• atol_zch
  • ( Gość )
kiedyś znajomy powiedział mi o tym sposobie. Chwalił się, że ma dobre wyniki. Głownie łowł leszcze. Próbowałem to przygotować, ale coś mi nie wyszło. Jaki jest sposób przygotowania? Mówił, że trzeba zagotować wodę, następnie włożyć puszkę i gotować na małym ogniu. Gotowałem, ale chyba za krótko ( około 2h) Miała wyjść gęsta masa karmelowa a wyszła płynna. Ile trzeba gotować, żeby osiągnąć pożądany efekt? Dodam, że używałem polskiego mleka( pewnie i tak to nie ma znaczenia)
Ostatnio zmieniany: 01/07/2010 20:04 przez .

O:Mleko skondensowane made in Ukraina . 01/07/2010 20:38 #210

• Pasjonat
  • admin
  • ( Admin )
  • Administrator
atol_zch napisał:
kiedyś znajomy powiedział mi o tym sposobie. Chwalił się, że ma dobre wyniki. Głownie łowł leszcze. Próbowałem to przygotować, ale coś mi nie wyszło. Jaki jest sposób przygotowania? Mówił, że trzeba zagotować wodę, następnie włożyć puszkę i gotować na małym ogniu. Gotowałem, ale chyba za krótko ( około 2h) Miała wyjść gęsta masa karmelowa a wyszła płynna. Ile trzeba gotować, żeby osiągnąć pożądany efekt? Dodam, że używałem polskiego mleka( pewnie i tak to nie ma znaczenia)

Gotuj 3 do 3,5 godzin i uzyskasz wlasciwy efekt. Nadmieniam, ze jest pyszne i mozna jesc lyzkami
Bez Klubu
Tubertini Quadra 450 13m
Trabucco MRX-V Match Carp 13m

O:Mleko skondensowane made in Ukraina . 01/07/2010 23:28 #217

• Nie ma z
  • autofocus
  • ( Użytkownik )
  • Klen
Czy te skondensowane mleko jest gęstsze od melasy albo miodu? Nie wystarczy letnia woda, którą namoczymy zanętę?
Pozdrawiam!
autofocus

O:Mleko skondensowane made in Ukraina . 01/07/2010 23:37 #218

• Kuba
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Po ugotowaniu ,mleko jest dużo gęstsze niż melasa,miód. Przynajmniej jeśli chodzi o te polskie. Mama zawsze jak robiła do ciasta to miało to konsystencje wręcz stałą a nie płynną.

O:Mleko skondensowane made in Ukraina . 01/08/2010 00:03 #219

• Okr
  • Czapel
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
konsystencję ma podobną do zsiadłego budyniu, jest bardzo słodkie i aromatyczne, jak ktoś jest łasuchem, spokojnie taką puszeczkę zrobi w kilka minut :)
[b]Pasji nie trzeba t

O:Mleko skondensowane made in Ukraina . 01/08/2010 00:42 #221

• Piotr
  • Malorski
  • ( Użytkownik )
  • Moderator
Bez gotowania, jest twarde przypomina twarde masło i jak sie je czuć cząsteczki cukru; ogólnie jak kiedyś robilem ciasto, zrobiłem tak jak jest na przepisie (na puszce) przygotowania tego mleka pisze, żeby rozpuścić (po uprzednim wyjęciu z puszki) w garnku z pół kostki margaryny :D ... ogólnie wyszło coś o konsystencji ketchupu, a tej margaryny wogle nie było czuć, trwało to może z 10 min. nie wiem może to jest inne rozwiązanie :).
Piot Malik
WWKS Casus Toru

O:Mleko skondensowane made in Ukraina . 01/08/2010 08:20 #222

• Aro
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Czy gotowe mleko rozrabia się z wodą tak jak melasę?
  • Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.46 sekundy