Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Haczyki

Haczyki 06/22/2010 19:58 #3861

• valdi7777
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Witam Szanownych Kolegów.
Mam do was pytanie na rynku jest dostępne różne kolory haczyków od czerwonego, niebieskiego, zielonego,złotego,srebrnego itp.
Kiedy najlepiej stosować różna kolorystykę haczyków i czy można na przykład na haczyk czerwony przeznaczony przeważnie dla ochotki lub czerwonego robaka można założyć biała pinkę. Jak dobrać odpowiedni haczyk do ryby lub panujących warunków nad wodą.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Pozdro

O:Haczyki 07/25/2010 16:15 #4114

• Mord
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Wszyscy wyczynowcy chyba siedzą na zawodach albo trenują... i nie mają czasu...

O:Haczyki 07/25/2010 17:12 #4115

• HIERO1
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Ooo nie wszyscy.Kolor haczyka na ogół dobieramy do koloru
przynęty , ale ....szczególnie czerwone dodatki z białym np. pinką (jak zauważyłeś)działają zachęcająco na rybki....z moich obserwacji wynika że cała czołówka łowi raczej na czerwone haki..lecz przy rozmiarach 22-24 nie ma to aż takiego znaczenia.

O:Haczyki 03/31/2011 15:26 #6849

• Zdj
  • Wojtas85
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Podbiję się pod ten temat, mam pytanie odnośnie haków do łowienia na tyczkę czydo tej metody są jakieś spejalne potzreby?
Z

O:Haczyki 03/31/2011 15:41 #6850

• Costia
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Haczyki dobiera sie raczej do przynety i wielkości polawianych ryb, wyjątkiem są chyba haki tzw. Odleglosciowe które różnią sie kształtem ( feeder, match ) haki do tyczkk zazwyczaj są proste bez żadnych bajerow, radzę sie skupić na ostrosci oraz wytrzymałości ...
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.33 sekundy