Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Dip w glinie

Dip w glinie 06/20/2010 11:39 #3829

• wilet
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Witam wszystkich.Chciał bym sie dowiedzieć o waszych sposobach dozowania dipu do gliny, bo nie wiem jak sie za to zabrać, naprzykład robić roztór z wodą i część gliny moczyć na noc lub przed samym wrzuceniem do wody dodać dip do gliny a następie dobrze wymieszać i kilka razy przetrzeć przez sito.

O:Dip w glinie 06/20/2010 13:40 #3831

• Górek
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Generalnie nie bawię się w taki zabieg przy czym jak już, żeby zbytnio nie kombinowac spryskałbym samym dipem kule. Ewentualnie wlał go nieco do gliny przed przesianiem na sicie.

O:Dip w glinie 06/20/2010 17:25 #3833

• Nie ma z
  • autofocus
  • ( Użytkownik )
  • Klen
wilet napisał:
Witam wszystkich.Chciał bym sie dowiedzieć o waszych sposobach dozowania dipu do gliny, bo nie wiem jak sie za to zabrać, naprzykład robić roztór z wodą i część gliny moczyć na noc lub przed samym wrzuceniem do wody dodać dip do gliny a następie dobrze wymieszać i kilka razy przetrzeć przez sito.

To nie takie proste gdyż DIP jest mocno skoncentrowany i koniecznym jest jego rozcieńczenie przed dodaniem do gliny a wtedy istnieje ryzyko, że przemoczymy glinę. O wiele łatwiej aromatyzować glinę atraktorami w proszku. Jeżeli jednak upierasz się na dip, to radzę dodawać go przed samym lepieniem kul do dość mocno przesuszonej gliny za pomocą atomizera. Tak nawiasem pisząc, to byłem kiedyś świadkiem jak znajomy dodał 2 nakrętki mocno skoncentrowanego aromatu, polewając glinę byle jak. Potem to przetarł i też łowił :)
Pozdrawiam!
autofocus

O:Dip w glinie 06/20/2010 17:59 #3834

• wilet
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
A już się bałem że trzeba trzymać sie jakiś żelaznych reguł.Ale z tego co wyczytałem to dip nie nalezy używać do aromaryzowania glin. Może któryś z kolegów dorzuci coś od siebie. :)

O:Dip w glinie 06/20/2010 21:30 #3837

• Górek
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Z reguły glin nie aromatyzuje. Zazwyczaj tylko słodzę, zwłaszcza jak poluję na wieksze ryby. Jednakże w czasie łowienia czesto sprawdza mi sie dodatek naturalnej wanilii sensasa. Świetny dopalacz zwłaszcza na leszcze. Jak nie mialem jeszcze sweet magica suszyłem glinę i namaczałem ją melasą, lecz było to bardzooo czasochlonne.

pozdrawiam

O:Dip w glinie 06/20/2010 21:53 #3838

• Biały
  • ( Użytkownik )
  • Moderator
A takie aromatyzowanie gliny aromixem lub dipem nie zabija joka? Przeciez to mocna chemia wiec może go zabic a to sie mija z celem przecież.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.43 sekundy