Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Małe spławiki

Małe spławiki 03/30/2010 22:00 #2631

Do jakiego łowienia używa się spławików 0,2g?Na jakich łowiskach się je używa?
Do tej pory do tyczki używałem spławików od 0,4g a do bata 0,6g.
Bardzo proszę o porady.

O: Małe spławiki 03/31/2010 00:10 #2634

• i tak wol
  • MG
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
są to spławiki głównie używane do łapania na tyczkę czy do szybkościowego łapania uklei. są tak małe, że są zazwyczaj są słbo widziane na powierzchni, ale pokazują każdy ruch zestawu , brania itp.
Mi

O:Małe spławiki 03/31/2010 10:07 #2641

• Uczymy si
  • kostek
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Tak małe spławiki przydają się do bardzo delikatnego łowienia z opadu. Pamiętam kiedyś pojechałem na kanał chyba w lipcu w upały. Położyłem zanętę i zaczeło się łapanie. Jakieś małe płotki krapiki, ale co jakiś czas miałem dziwne brania, podejrzewałem że coś się obciera o żyłkę. Rozłożyłem więc obciążenie na opad ale nie było efektów. Zmieniłem więc spławik na 0,2g tubertini z długa szklaną antenką, obciążenie na opad. Dodatkowo sprzelałem pinką, no i zaczeło się.... leszcze od 1kg do prawie 2 kg. Byłem w szoku :O Z dna sama drobnica natomiast w toni piękne leszcze do które dały podejść właśnie dzięki delikatnemu spławikowi :)
Także na płytkich łowiskach tak deliktane spłwiki nadają się do finezyjnego łapania. Mamy możliwość wyczekania z zacięciem, żeby było skuteczne

Pozdrawiam
Klub TEAM PRUSZK

O:Małe spławiki 03/31/2010 10:23 #2642

• Aro
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Często małe spławiki używane są do tzw. beznadziejnych przypadków.
Czyli gdy musimy walczyć o każdą rybkę i bronić się przed "0".

O:Małe spławiki 03/31/2010 18:11 #2647

• ant987
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
kostek napisał:
Dodatkowo sprzelałem pinką, no i zaczeło się.... leszcze od 1kg do prawie 2 kg. Byłem w szoku :O Z dna sama drobnica natomiast w toni piękne leszcze do które dały podejść właśnie dzięki delikatnemu spławikowi :)

Duże leszcze są właśnie bardzo ostrożnymi rybami, dlatege udało ci się łapać na mały spławik.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.30 sekundy