Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: ŚWIETA-CZAS POJEDNANIA........

ŚWIETA-CZAS POJEDNANIA........ 12/14/2010 09:48 #5152

Witam serdecznie kolegów.Czas Świat Bożego Narodzenia to czas pojednania się z ludźmi.Może już czas na ten ruch i między portalami wyczynowymi.....Nie jest tajemnicą, ze większość z nas udziela się lub czyta wiadomości na obu Portalach. Wszyscy chcemy być lepsi od kolegów łowiących obok.I myślę, że swobodne odsyłanie kolegów do tematów traktujących lub uzupełniających się wzajemnie a napisanych na innym Forum byłoby dobrym posunięciem. Nie udawajmy, że nie nikt oprócz nas nie istnieje.Zgoda buduje a jak widać rynek pomieścił nas wszystkich . Może w przyszłości jakieś wspólne zawody...... Portal na Portal... .Nie przekonujcie mnie, ze do tego nie dorośliśmy..........

O:ŚWIETA-CZAS POJEDNANIA........ 12/14/2010 11:40 #5153

• sajo
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Sporo użytkowników zagląda zarówno tu jak i tu. Co więcej, również tu i tam się udziela.

Myślę, że problem może dotyczyć wyłącznie osób, które zarządzają stronami - to od nich zależy jakie będą wzajemne relacje, nie od zwykłych użytkowników.

Niech będzie rywalizacja, ale na zdrowych zasadach, bez chamstwa i podstawiania nóg. Wtedy właśnie zwykli użytkownicy na takiej "rywalizacji" najwięcej zyskają. A chyba o to chodzi portalom, prawda?

O: ŚWIETA-CZAS POJEDNANIA........ 12/14/2010 11:45 #5154

• Pasjonat
  • admin
  • ( Admin )
  • Administrator
Witaj Darku

Głównym powodem tego, że odeszliśmy z czynnego udzielania się na Wyczynie była chęć zrobienia czegoś rozwojowego i stworzenia nowej jakości w sieci. Stare forum pod względem programowym ( informatycznym) jest kompletnie nie rozwojowe. Ponadto od półtora roku albo dłużej jest problem z wyświetlaniem polskich znaków. Zgodzę się z tym, że wielu użytkowników czyta i udziela się tu i tam. U nas forum jest dodatkiem do Portalu, a nie portalem samym w sobie. Co do wzajemnego linkowania, to na zadawane pytania czasem ludzie wrzucają linki do wyczynu i nikt ich nie kasuje - nawet sam kolega Autofocus - niegdyś Administrator na wyczynie - wrzucał linki do postów o podobnej treści na wyczynie. Im więcej Portali, forum o naszej ulubionej tematyce tym lepiej. Jeżeli istnieje problem między kolegami to jest ich prywatna sprawa. Ja mam na temat swoje wyrobione zdanie i nie chce go poruszać znowu, bo kiedyś już o tym pisałem. Oczywiście zgoda buduje. A co do konkurencji to w kategorii Portal , wyczyn nie jest dla nas konkurencją, bo my publikujemy, a forum służy jako dyskusja to publikacji. U nich forum to główna działalność Zgodzę się , że na wyczynie jest bardzo duża skarbnica wiedzy. Zawody Forum na Portal czemu nie.
Bez Klubu
Tubertini Quadra 450 13m
Trabucco MRX-V Match Carp 13m
Ostatnio zmieniany: 12/14/2010 14:15 przez JOKER.

O:ŚWIETA-CZAS POJEDNANIA........ 12/14/2010 13:23 #5155

Proszę o skasowanie mojego tematu.

O:ŚWIETA-CZAS POJEDNANIA........ 12/14/2010 13:27 #5156

• polamania kija:)
  • regy20
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Heheheheheh:) Zawody portal na portal B) Elegancka sprawa. Ja osobiscie mam dosyc urwania glowy z Wami Panowie na Matchfishing:) Jak dla mnie to informacji mieszczacych sie na tym portalu jest tyle (poczawszy od ksztaltu haczyka czy rodzaju antenki, poprzez prady denne czy powodziowe lowiska, konczac na ilosci wody w zanecie), ze wypraw nad wode zabraknie aby to wyprobowac. Nie mowiac o szlifowaniu :blink: Sama idee swiatecznego pojednania pozostawiam wiec innym:) Ale zawody to inna sprawa i jesli czas pozwoli i takowe mialy by sie odbyc to czemu nie - 4FUN. Tylko, po ktorej stronie stana Ci bioracy czynny udzial na obu portalach?! ;) Kilku z nich,pewnie wolal bym miec po stronie Matchfishing.
Milego dnia:)

O:ŚWIETA-CZAS POJEDNANIA........ 12/14/2010 13:38 #5157

Moim zdaniem nie da się choćby częściowo połączyć obu portali.Ja na wyczyn nie wchodziłem już prawie pół roku ponieważ denerwuje mnie złośliwość i obojętność administratorów wyczynu wobec mniej doświadczonych wyczynowców,a tutaj panuje przyjemna koleżeńska atmosfera.

O:ŚWIETA-CZAS POJEDNANIA........ 12/14/2010 14:11 #5158

• JOKER
  • ( Admin )
  • Administrator
Właściwie podpisuję się pod tym co napisał Daniel. Przecież nie usuwamy linków do wartościowych dyskusji (troszke inaczej robią admini na wyczyn.fora). Po to jest forum, zeby się wypowiadać a w razie potrzeby odwoływać do innych źródeł.
Powiem więcej. Nawet jeżeli istnieje między nami a "sąsiadami" konkurencja, to jest ona jedynie stymulująca! Konkurencja zawsze wpływa dodatnio na poprawę jakosci. Śmiem twierdzić, ze gdyby nie powstanie matchfishing.pl wyczyn.forum nie utworzyłoby bardzo fajnego działu z wartościowymi artykułami, de facto wzorowanego na naszym portalu. Wiedza w nich zawarta (zarówno na wyczynie jak tu) jest przecież dla użytkowników. Z ich punktu widzenia im więcej dobrych tekstów tym lepiej.

Zawody matchfishing.pl vs wyczyn.fora.pl - jak najbardziej :) w przyszłości można zorganizować taką imprezę.

PS: Darku, pozwolisz, ze jeszcze nie skasujemy tematu. Jeśli tylko pozostanie conajmniej tak kulturalny jak jest.
[color=#BF0000][b]"B
Ostatnio zmieniany: 12/14/2010 14:17 przez JOKER.

O:ŚWIETA-CZAS POJEDNANIA........ 12/14/2010 14:32 #5159

Nie napisałem nic innego niż to, że czas pokazał, iż znalazło się miejsce dla obu portali. Sam korzystam z wiedzy zawartej na obu forach a w miarę własnej wiedzy staram się wypowiadać i tu i tam.Nikt nie pisze o połączeniu portali.Konkurencja jest potrzebna.To,że się różnią to tez super.Chodzi jedynie o łatwy, wzajemny dostęp do obu portali poprzez odnośnik przekierowujący (to tak na początek).

O:ŚWIETA-CZAS POJEDNANIA........ 12/14/2010 18:28 #5161

• Krzysztof
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
W pełni popieram ideę Darka i choć ten "problem" nie dotyczy mnie osobiście tylko wąskiej grupy osób to mam nadzieję, że kiedyś zginie on na zawsze.

przemek1992 napisał:
Moim zdaniem nie da się choćby częściowo połączyć obu portali.Ja na wyczyn nie wchodziłem już prawie pół roku ponieważ denerwuje mnie złośliwość i obojętność administratorów wyczynu wobec mniej doświadczonych wyczynowców,a tutaj panuje przyjemna koleżeńska atmosfera.

Biedny Żuczku...niedoświadczony wyczynowcu - jeśli już piszesz to pisz prawdę. Na wyczynie byłeś kilkanaście dni temu pod Swoim nickiem. Jako Przemo 1992 już nie wejdziesz z powodu bana którego otrzymałeś. Spam to przy Tobie pikuś - w ciągu jednego dnia zaliczyłeś 5 ostrzeżeń i tylko dlatego, że waliłeś post za postem bez ładu i składu i gdzie popadnie a nie reagowałeś na żadne prośby pisane do Ciebie w każdym możliwym miejscu. Mam nadzieję, że już wiesz do czego służy PW. A na większość zadanych pytań dostawałeś odpowiedzi od Kolegów i instrukcje, gdzie możesz uzyskać więcej informacji na interesujący Cię temat. Nie wiem, gdzie tu złośliwość a obojętność zwłaszcza. To tyle w tym temacie.Pozdrawiam

Przepraszam, za off top ale musiałem odpowiedzieć Koledze.
Z pokorą przyjmę karę od Administracji jakby co.
[b]Krzysztof - Okr

O:ŚWIETA-CZAS POJEDNANIA........ 12/14/2010 20:35 #5162

• ema
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Zgoda," Tak jest-zgoda a Bóg wtedy rękę poda" jak pisał Fredro. I ja jestem za, trochę czasu upłyneło, słowa choć przykre(czasami) straciły swoją moc tak, że popieram apel kolegi Darka.

ARTUR
Ostatnio zmieniany: 12/14/2010 20:38 przez ema.
  • Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.43 sekundy