Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Stan odry po powodzi W okolicach lubiąża ścinawy brzegu dolnego chobieni

Stan odry po powodzi W okolicach lubiąża ścinawy brzegu dolnego chobieni 06/22/2010 20:41 #3862

• mk1977
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Mam już dosyć wody stojącej a sądząc po wodowskazie w Ścinawie obecnie jest około 350 cm a według mojego rozeznania przy stanie 250 cm da się już łowić z główek. Być może w weekend da się połowić już na główkach dlatego mam pytanie do miejscowych jaki jest faktycznie stan odry w tych miejscowościach czy główki już widać i czy da się na nie wejść czy istnieje jakakolwiek szansa że w weekend da się już połowić

O:Stan odry po powodzi W okolicach lubiąża ścinawy brzegu dolnego chobieni 06/22/2010 22:43 #3865

• Grzegorz
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Mieszkam w pobliżu miejscowości o które pytasz. Przed powodzią łowiłem tyczką o podobnym stanie wody jak teraz a nawet większej. Wczoraj byłem na główkach i już spokojnie można łowić, ale głębokość na stronie zapływowej jest w okolicach topu 5 el. czyli 6 m. Mowa o główkach, bo w nurcie nie mam pojęcia jak jest głęboko. Śmiało możesz wybrać się na weekend, ale problemem będzie raczej nie wysokość wody, ale komary z którymi musisz się zmierzyć. Bezwzględnie potrzebne są gumowce, bo w niektórych miejscach wejście na ostrogi jest jeszcze nieco błotniste. Koledzy już tydzień temu łowili na spławiki ( bat )blisko brzegu i łowili płocie krąpie i leszcze. G.G.

O:Stan odry po powodzi W okolicach lubiąża ścinawy brzegu dolnego chobieni 06/23/2010 00:45 #3869

• mk1977
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
A można wiedzieć gdzie konkretnie byłeś i jak z dojazdem da rade przejechać do rzeki czy mocno grząsko jeszcze bo pojadę raczej sam i nie chciał bym się zakopać

O:Stan odry po powodzi W okolicach lubiąża ścinawy brzegu dolnego chobieni 06/23/2010 09:36 #3871

• Grzegorz
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Byłem 3 km Odrą od Lubiąża, a konkretnie w Malczycach. Dojedziesz spokojnie do samych główek pod warunkiem, że jest dojazd w postaci jakiejkolwiek drogi. O jeździe po łąkach raczej zapomnij. Tam może być grząsko, ale niekoniecznie musi. Istnieje ryzyko zakopania się, ale jeżeli pogoda utrzyma się do weekendu to i takie miejsca się obsuszą. Woda w Odrze wraca do normalnego stanu, a o powodzi przypomina tylko jej kolor. Śmiało jedź. Pozdrawiam G.G.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.34 sekundy