Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Bąblowanie lina

Bąblowanie lina 02/25/2010 19:16 #2123

• Przemol7
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Proponuję trochę się odprężyć w tej szaro-burej rzeczywistości, która straszy za oknem. Zróbcie sobie głos w kompie na maksa i spróbujcie dojrzeć bąbelki lina nad końcem mojej tyczki. Są to dwie minuty kanałowego bąblowania przy akompaniamencie wiosennych ptaków. Nic się tam nie dzieje, żadnego zacięcia, ani holu, po prostu można się zrelaksować B) .

A to jest prawdopodobnie "twórca" tej serii bąbelków na filmie. Trochę musiałem poczekać aż podpłynie we właściwe miejsce :lol: .

Przemo 1969 Pozna
Ostatnio zmieniany: 03/10/2010 23:07 przez Przemol7.

O:Bąblowanie lina 02/27/2010 14:26 #2137

• JOKER
  • ( Admin )
  • Administrator
Przemek... coś niesamowitego. Co to za łowisko? Ono jest w lesie?
[color=#BF0000][b]"B

O:Bąblowanie lina 02/27/2010 18:02 #2140

• Przemol7
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
W lesie też bywa, bo jest to Kanał Mosiński, czyli ostatni odcinek Kościańskiego Kanału Obry, rzeczki Mogilnicy i kilku innych cieków (czasami niestety też ścieków), które właśnie Kanałem Mosińskim wpływają do Warty (w sumie kilkanaście kilometrów). Łowisko bywa rewelacyjne zwłaszcza wczesną wiosną aż do czerwca i jesienią aż do zimy. Niestety największą jego wadą jest regulacja tamy i niespodziewane zmiany uciągu. Największy wpływ na ilość występujących tam ryb ma gwałtowne podnoszenie tamy w okresie przedzimia, kiedy to ryby zbierają się tam, bo jest to najgłębsze miejsce na tym odcinku kanału. Niestety gwałtowność akcji i wytworzonego uciągu powoduje, że znaczna część znajdujących się tam ryb spływa w dół, a wrócić już nie może. Szkoda ryb, które uciekają, chociaż w ich miejsce pojawiają się inne, bo całe łowisko jest naprawdę przyjemne, ale nieraz trudno ściągnąć coś do zanęty, zwłaszcza, kiedy tama jest przymknięta i woda prawie stoi.
Przemo 1969 Pozna
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.29 sekundy