Słyszałam kiedyś , że baty tej firmy są robione w tej samej fabryce co baty Colmica. A cena jest ich zdecydowanie niższa? Może ktoś z kolegów scharakteryzowałby baty tej firmy?
Wiele batów czy tyczek różnych firm jest robionych w tych samych chińskich fabrykach ale różnią się one materiałem i wykończeniem co daje zupełnie różny efekt końcowy.
Co do Mistralla to szczerze polecam serie Aqua Competition szczególnie w długości 5m zamieniłem go na poczatku sezonu sprzedając teoretycznie lepszy(dużo droższy)bat innej firmy. Już przy porównaniu Mistrall okazał sie lepiej wyważony a w praktyce rewelacja można łowic trzymając za sam koniec pare godzin bez zmęczenia ręki, kij praktycznie w ogóle nie gubi ryb jest szybki i jeszcze do tego mocny(wyholowane kilowe amury i karpie na łowisku komercyjnym)a cena smieszna w porównaniu do jakości. Przy dł. 6m jeszcze jest ok. ale 7 i 8m jest jak na mój gust trochę za wolne ale tez swietnie wyważone i w miarę lekkie, biorąc stosunek ceny do jakości to całkiem niezła seria.