Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Spławiki do przepływanki batem

Spławiki do przepływanki batem 01/16/2010 00:24 #652

• romek
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Chcę się zaopatrzyć już w komplet spławików do bata - metoda przepływanka z lekkim przytrzymaniem. I widzę że bombek jest kilka rodzajów - grubsze u góry, takie w kształcie gruszki. jakie waszym zdaniem i z waszego doświadczenia wybrać. Chdzi o gramaturę od 4 do 10 gram?

O:Spławiki do przepływanki batem 01/16/2010 09:15 #659

• Hunter
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Witaj:)
Dla mnie numerem 1 są Tigry z Colmica.
Mają przewiercony korpus i grubszy, węglowy kil przez co są bardziej trwałe.
Załączniki:
Colmic Match 307 NE

O:Spławiki do przepływanki batem 01/16/2010 11:15 #662

• 19bialy
  • ( Gość )

O:Spławiki do przepływanki batem 01/16/2010 12:21 #668

• roach
  • ( Gość )
Cralusso Surf do przepływanki batem?
Jeśli to nie pomyłka to jedynym wyjściem jest - żart :laugh:

O:Spławiki do przepływanki batem 01/16/2010 14:14 #675

• okr
  • B_R_U_N_O
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
roach napisał:
Cralusso Surf do przepływanki batem?
Jeśli to nie pomyłka to jedynym wyjściem jest - żart :laugh:

Jeśli twierdzisz, że żart, że absolutnie się nie nadaje, to KONIECZNIE rozwiń temat, podaj argumenty przeciw, opisz jak to próbowałeś nim łowić, ale nie było to absolutnie bezzasadne.
Apeluję, by każda wypowiedź była dyskusją merytoryczną, popartą rzetelną wiedzą zdobytą nad wodą, a nie czymś co zaprezentowałeś powyżej.
W tym dziale zadają pytania początkujący, którzy chcą się czegoś dowiedzieć i dla czego właśnie tak się dzieje, a nie inaczej.
Pisanie tego typu jednozdaniowych, ciętych ripost, które niczego nie wnoszą, a jedynie podnoszą cholesterol, to jeden z powodów, który doprowadził do upadku poziomu i bałaganu na wyczyn.forum.........
Ostatnio zmieniany: 01/16/2010 14:16 przez B_R_U_N_O.

O:Spławiki do przepływanki batem 01/16/2010 14:52 #678

• roach
  • ( Gość )
To nie cięta riposta po pierwsze.
A po drugie można sprawdzić w google, youtube itp do czego spławiki są przeznaczone.

Cralusso Surf - są to nowatorskie spławiki przeznaczone do połowu w rzekach metodą bolońską

O:Spławiki do przepływanki batem 01/16/2010 15:23 #680

• JOKER
  • ( Admin )
  • Administrator
Spławiki Surf widziałem w akcji. Kolega wędkował bolonką na uciągu jakieś 8 gram. Zaparkował spławik trochę poniżej swojego stanowiska a ten NIE SPŁYWAŁ W STRONĘ BRZEGU. Jego konstrukcja wykorzystuje tą samą zasadę co skrzydło samolotu. Spławik można ustawić w miejscu a wędkę odłożyć na podpórkę.
Dlaczego nie wykorzystać tego w bacie? Na stopa batem inaczej się łowić nie da, chyba że na odległości szczytówki.
[color=#BF0000][b]"B

O:Spławiki do przepływanki batem 01/16/2010 15:36 #681

• roach
  • ( Gość )
Przypominam że temat dotyczy przepływanki batem.
Ja używam do tego celu spławików podobnych do tego co zaprezentował na zdjęciu Hunter
Ciekawie wyglada też milo Sfinge.
Uważam że kształt takich spławików idealnie się nadaje do tematu i teoretycznie i praktycznie.
Jeśli ktoś ma okrojony budżet można użyć niedrogich bombek Vimby np. model V3 który sam stosuję od 2 do 8 g lub V29.
Często można dostać je na allegro w zestawach - różne gramatury.
Są osoby które nawet dyskiem próbują łowić batem ale po co się męczyć i utrudniać sobie życie
Jeśli już się uprzeć przy Cralusso to prędzej bym założył Bubble ale ja będę się trzymał tego co napisałem na początku postu choć oczywiście szanuję np wypowiedz Jokera każdy ma inne zdanie i wymagania:)

vimba_v29.jpg
vimba_1.jpg
Ostatnio zmieniany: 01/16/2010 15:46 przez .

O:Spławiki do przepływanki batem 01/16/2010 18:37 #683

• Nie ma z
  • autofocus
  • ( Użytkownik )
  • Klen
Panowie, popieram Roacha. Nie udziwniajmy. Na łowienie batem spławikami Carlusso Surf to ja bym nawet w nie wpadł :laugh:
Romek, na takie uciągi wszelkiego rodzaju bombki. Kwestia gustu, przyzwyczajenia. Wybór masz spory. Do wyboru i koloru. Ja bardzo lubię na większych uciągach spławiki o podłużnym korpusie i kilu węglowym firmy Fiume, w które zaopatruję się u kumpla:

Polecam też Trapera serię G4 i G5

Bardzo faje bobki produkuje Colmic, takie zielone niestety nazwy i modelu nie pamiętam. Hunter powinien wiedzieć, o które chodzi??? Ja po prostu wchodzę i je kupuje jak mam kasę i okazje.

Śmiało też możesz zainteresować się bombkami Gutka i zaprojektowanymi przez Kogatę Wernicką bombkami z serii "Expert".

Teraz tylko w google i wszystko jasne.
Pozdrawiam!
autofocus
Ostatnio zmieniany: 01/16/2010 19:01 przez autofocus.

O:Spławiki do przepływanki batem 01/16/2010 20:03 #685

• Hunter
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Piotr zapewnie chodzi o menta? :)
502_0.jpg
Załączniki:
Colmic Match 307 NE
Ostatnio zmieniany: 01/16/2010 20:11 przez Hunter.
  • Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.77 sekundy