Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: kubek zanętowy / siateczka

kubek zanętowy / siateczka 02/21/2011 13:58 #6129

• thend
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
jaki rozmiar ma standarowy adapter do wklejenia do topu?
Jako że możliwości finansowe mam ograniczone chciałbym wymienić tylko szczytówkę (zamiast całego topu) w celu zaaplikowania porcji zanęty, jednak z początkowych pomiarów raczej nie uda mi się zamontować szczytówki teleskopowo ( 4,2mm średnica wewnętrzna 2elementu) więc zmuszony byłbym szczytówkę zamontować nasadowo, i zastanawiam się czy ta szczytówka w ogóle się przyda.
Z góry dziękuje za odpowiedzi, a szczególnie pomiar adaptera (wewnętrzny i zewnętrzny)

O:kubek zanętowy / siateczka 02/21/2011 17:59 #6131

Wklejka z gwintem do montażu koszyczka zanętowego, która trzymam w ręku ma wymiar wewnętrzny 4,6mm oraz zewnętrzny 7mm . Pewności nie mam ale myślę, że to wymiar standardowy. Jeśli dobrze zrozumiałem Twój zamiar, to przedłużenie wędki za pomocą szczytówki nie bardzo zda egzamin, skoro drugi element wędziska ma zbliżoną średnicę wewnętrzną do otworu wklejki. Albo będzie to bardzo krótka szczytówka, która raczej będzie znacznie odbiegać długością od tej do łowienia i nęcenie będzie bardzo nieprecyzyjne. Albo będzie ona bardzo cienka i sam ciężar siateczki może być dla niej problemem.

O:kubek zanętowy / siateczka 02/21/2011 19:27 #6132

• thend
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Wielkie dzięki! w takim razie zamontuje bardzo krótką szczytówkę, a tą różnice w długości zniweluje poprzez dołożenie ostatniego elementu na który i tak nie łowie.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.40 sekundy