Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Trwałość spławików

Trwałość spławików 01/23/2010 19:00 #893

• Maciek_7
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Witam,

W niedalekiej przyszłości będę chciał kupić spławiki na wody stojące, kanały. Zupełnie pomijając pytanie o rodzaj spławików itp, chciałbym poznać wasze zdanie na temat trwałości spławików. Generalnie interesują mnie spławiki na wodę stojącą, kanał - do 2g. Jak wiadomo takie spławiki muszą być najczulsze, bardzo dobrze wykonane. Chciałbym poznać waszą opinię na temat jakości spławików różnych producentów.

1) Czy warto jest inwestować po 12/14zł w spławiki Milo, Sensas? Czy są faktycznie świetnie wykonane, są po prostu warte tych pieniędzy?
2) A może lepiej jednak zaoszczędzić i kupić spławiki Lorpio lub w ogóle tanie Vimby?

Pozdrawiam
[i]"Zawodnik ma
Ostatnio zmieniany: 01/24/2010 13:54 przez JOKER.

O:Trwałość spławików 01/23/2010 19:18 #894

• Górek
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Z trwałością to jest tak, że przeważnie te za 12zl spławiki są tak samo trwałe jak te za 5zł. Kiedyś też brnąłem w droższe spławiki, ale teraz wyznaję zasadę, że nie marka spławika decyduje a jego obłowienie. Co do trwalości to warto samemu dodatkowo lakierować spławiki niezależnie od marki. Ja w ostatnim czasie używam spławików vimby na wodach stojących i nie narzekam. Ważne jest delikatne obchodzenie się ze spławikami, delikatne pęknięcie lakieru lub wgniecenie powoduje reakcję łańcuchową degradacji splawika niezależnie o producenta.

pozdrawiam
Kacper Górecki

O:Trwałość spławików 01/23/2010 19:23 #895

• Krzysztof
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Osobiście nie pakowałbym się w koszty. Milo nie łowiłem. Miałem kilka spławików Sensas - lakier pękał. Kilka lat temu kupiłem partię spławików Colmica (tylko korpus jest cały czarny)
www.colmic.it/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=497&category_id=124&option=com_virtuemart&Itemid=119

Służą mi do tej pory bezproblemowo. Dokupiłem trochę spławików Vimby i po sprawie.
W tym roku chcę wypróbować spławiki Mulara:
www.sklep.mular.pl/product_info.php?cPath=22_52&products_id=171
[b]Krzysztof - Okr
Ostatnio zmieniany: 01/23/2010 19:46 przez Krzysztof. Powód: dopisanie treści

O:Trwałość spławików 01/23/2010 20:33 #900

• Tomasz__1
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Polecam MULARA ,jak na swoją cene są ok,czułe i dosc twarde .

O:Trwałość spławików 01/23/2010 20:44 #902

• Pasjonat
  • admin
  • ( Admin )
  • Administrator
Ja wspominam spławiki MVDE , które miałem w połowie lat 90tych jeszcze jako nastolatek, łowiłem jednym z nich całe wakacje i były nie do zajechania
Bez Klubu
Tubertini Quadra 450 13m
Trabucco MRX-V Match Carp 13m

O:Trwałość spławików 03/07/2010 12:53 #2286

• Bartekgru
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Ja teraz zakupilem wieksza partie splawikow od Mulara i polakierowalem je sa naprawde super za taka kase warto bardzo dobrze wykonane oczka antenki i kile dobrze przymocowane do korpusu :)
Mam tez cala serie splawikow Colmic Queen nie lakierowane trzymaja bardzo dobrze po jednym sezonie niema sladow uszkodzen.
Splawiki Bacci DIG mialem taki przypadek ze jedna gramatura juz nie pamietam dokladnie jaka byla felerna cala gramatura mi popekala lakier odpryskiwal pily wode pozostale byly dobre.
Odradzam "gutki" cena nie jest taka rewelacyjna wykonanie takie sobie zalezy jaka seria no i trzeba lakierowac pija mocno wode. W niektorych seriach oczka bardzo marnie zamocowane.

O:Trwałość spławików 03/07/2010 13:36 #2287

• Lukasz W
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Polecam spławiku Traper Gold Series oraz Gut-mix.

O:Trwałość spławików 05/28/2010 11:14 #3393

• fiks
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Miałem kiedyś spławiki Marcela i pod względem trwałości biły na głowę konkurencję

O:Trwałość spławików 05/28/2010 12:53 #3397

• shadow10
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Poleciłbym spławiki Jacka M-łowię nimi już kilka sezonów są bardzo dobrze wyważone,trwałe,wykonane z bardzo dobrych materiałów i ceny są przystępne,cała gama gramatury,szczególnie poleciłbym dyski i spławiki kanałowe-pozdrawiam

O:Trwałość spławików 07/02/2010 17:43 #3963

• dudi
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
używa ktoś spławika Waggler Team Mivardi? jest wart swojej ceny ok.35zł?
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.47 sekundy