Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: PODEST JAXON ProMatch

PODEST JAXON ProMatch 01/10/2012 13:13 #8731

jaxon2.jpg

Załącznika jaxon.jpg nie znaleziono

Witam! Ostatnio przeglądając allegro w poszukiwaniu nowego sprzętu zauważyłem w/w podest na jednej z aukcji. Jest to chyba nowy wypust Jaxona na ten rok. Bardzo mi się spodobał swoją prostotą i budową. Od niedawna mam zamiar wymienić podest na mniejszy gdyz nie startuje w zawodach lecz czysto amatorsko i dla własnej przyjemności. ProMatch własnie jest takim podestem.. nieduży i w przystępnej cenie.. Od 2 lat poluje na podest Behra (ten niebieski) lecz ciąły nie fart idzie ze mną w parze. :)
No ale koniec tego krótkiego wstępu :) Przyjaciele.. Może ktoś z Was ma juz jakieś doświadczenia lub może podzielić się opinią na temat tego podestu, a za każdą pomoc i najdrobniejszą opinie z góry dziękuje :)

Pozdrawiam Marcin_1903
Ostatnio zmieniany: 01/10/2012 13:18 przez Marcin_1903.

Odp: PODEST JAXON ProMatch 01/10/2012 17:03 #8734

Kupiłem sobie ostatnio fajki i balkon z tej serii bardzo przyzwoicie i estetycznie zrobione i w dodatku za małe pieniądze, pokrętła gałek działają idealnie myślę że i podest z tego co widać jest dosyć udany.

Odp: PODEST JAXON ProMatch 01/10/2012 19:56 #8735

Tu jest dokładny opis tych koszy.

www.leszcz.pl/relacja.php?id=327

Odp: PODEST JAXON ProMatch 01/11/2012 23:47 #8745

Dzięki za stronę, ale już byłem i nic ciekawego jak dla mnie nie wyczytałem.. POroszę o własne opinie i takie bardziej "realne" i "namacalne" :) ktoś na nim siedział,dotykał go.. jak prezentuje się na żywo,czy jest praktyczny i stabilny.. o takie informacje bardzo bym prosil,a nie o odsyłanie do poszczególnych stron.
Z góry dziękuje za każda okazana pomoc :)

Odp: PODEST JAXON ProMatch 01/25/2012 06:38 #8864

• Ptasior2
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Witam
kosz który zamierzaszkupic nie jest zły ale ma jedna wade, a mianowicie, jesli podniesiesz siedzenie opuszczajac nogi to podnózek bedzie osadzony nisko ,przez co kosz staje sie mało stabilny ( co było przerabiane w moim przypadku kosza podobnej budowy lecz innej firmy ). Pamietaj ze wybór nalezy do Ciebie
ale z drugiej strony po co załowac wydanych pieniązków,
Moja rada taka; masz jeszcze troche czasu do rozpoczecia sezonu wiec mozesz uzbierac,zarobic troszke wiecej funduszy i kupic ten ciut drozszy kombajn Jaxon( zapewne jestes jeszcze młody i z pozyskaniem kwoty ok 300zł moze byc problem) Nie bede pisał rzeczy typu; lepiej kup cos porzadnego np RIVE itp bo wiem , że w dzisiejszych czasach z pieniedzmi ciezko , ale kwota około 300 zł wiecej jest jeszcze przyzwoita, no i w pózniejszym czasie mozesz rozbudowac kombajn o dodatkowe elementy.

Wybór nalezy do Ciebie

pozdrawiam

Odp: PODEST JAXON ProMatch 01/26/2012 00:43 #8870

Łapałem już na koszach w stylu tego i jeśli chodzi o niestabilność to z tym nie miałem akurat żadnych problemów (oczywiście mówię w swoim przypadku). Podest po dokładnym i precyzyjnym ustawieniu stał jak wmurowany i łapałem na nim tak nawet jednego dnia od godz 6.00 do godz 21.00 i przez ten czas ani razu nie było kłopotu,co więcej nawet stawałem na niego gdyż duży leszcz zmusił mnie do takiej gimnastyki :) i powiem że o dziwo byłem zaskoczony..oczywiście pozytywnie :)

No ale każdy ma swoje uwagi za które również kolego i Tobie dziękuję :)

Odp: PODEST JAXON ProMatch 01/26/2012 07:11 #8871

• trimack
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
jak dla mnie największym mankamentem tego mniejszego modelu jest sposób składania podnóżka, o wiele praktyczniejsze są te wsuwane(do tego stabilniejsze), rozwiązanie na zawias - który nie dość, że stanowi dodatkowy element podatny na przeciążenia i uszkodzenia to na dodatek utrudnia transport. nogi przednie po sklapnięciu podnóżka pokracznie wystają - tak złożony kosz tworzy bryłę 530x530x600, cała kompaktowość szlag trafia.

Odp: PODEST JAXON ProMatch 01/26/2012 09:35 #8872

• dudi
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
nogi podnóżka zawsze idzie do transportu wyciągnąć przecież to nie problem.

Odp: PODEST JAXON ProMatch 01/26/2012 12:31 #8876

• trimack
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
pewnie, że można zdjąć nogi...przecież odpiąć kasety też nie problem , podest zdemontować zero problemu ...
tylko po co wtedy w ogóle kupować compacta ?

Odp: PODEST JAXON ProMatch 01/26/2012 20:03 #8879

No niestety to jedyny mankament tego podestu, czyli ten podnóżek :(
  • Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.92 sekundy