Witam! Wczoraj byłem na pokazach Colmic-a 2011 i zakupiłem ten kosz. Pokazy organizował Matchpro.W ich ofercie teraz ten kosz jest za 1260PLN. Biorąc pod uwagę takie kryteria jak wykonanie, wyposażenie i cena to jest to bardzo dobra relacja. Uważam, że nie kupi dzisiaj kosza lepiej zrobionego i wyposażonego za pieniądze 1200-1300PLN. Przeglądałem od dłuższego czasu oferty różnych firm. Oglądałem wczoraj także RIVE XT 410 CLUB w podobnej cenie (1560PLN). Początkowo to niego chciałem kupić. Na pierwszy rzut oka od razu widać klasę tej firmy (nawet najmniejsze szczegóły dopracowane). Ale, ale...XT 410 jest na plastikowej ramie (podobno to b. trwały plastik ale jednak) jest to tzw. golas wszystko trzeba dokupić oddzielnie, poza tym co mnie zniechęciło, to fakt, że nie można w nim wyregulować wysokości siedziska w stosunku do podestu (Colmic 1480 ma tą możliwość). Podsumowując mogę powiedzieć że podzielam zdania wielu zawodników że lepsze wykonanie mają kosze RIVE i są to mercedesy wśród koszy, tylko (że nie te modele które można kupić do 2000PLN). Jeśli RIVE to tylko średnia lub górna półka. Jeśli nie mamy tyle kasy to Colmic 1480 w tych pieniądzach jest jednym z najlepszych ofert na rynku. Uważam że to lehsza oferta od RIVE (ale tylko w tej nizszej grupie cenowej).
Co może jeszcze istotne to ważyłem go wczoraj na wadze wędkarskiej. Waży 14,7kg. To masa gołego kosza bez wyposażenia. Pozdrawiam!!!