Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Miarka do wody

Miarka do wody 01/04/2011 10:29 #5421

• JOKER
  • ( Admin )
  • Administrator
** FBDB_POST_DISCUSS: Miarka do wody **
[color=#BF0000][b]"B

Miarka do wody 01/06/2011 22:38 #5447

• Jarek
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Czy regulamin na to pozwala, bo podpórki nie można mieć wbitej w wodzie?

O:Miarka do wody 01/07/2011 01:20 #5449

• JOKER
  • ( Admin )
  • Administrator
Przecież ona nie jest wbita, a zamoczona, poza tym nic nie podpiera. Powiem więcej, to wcale nie musi być podpórka. Może być rurka, listewka, cokolwiek...
Gdzie jest w ogóle taki zapis o podpórce?
[color=#BF0000][b]"B
Ostatnio zmieniany: 01/07/2011 01:23 przez JOKER.

O:Miarka do wody 01/07/2011 14:01 #5450

• Przemol7
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
JOKER napisał:
Gdzie jest w ogóle taki zapis o podpórce?

Właśnie, chyba nie ma takiego konkretnego zapisu? Jest tylko mowa o zakazie wchodzenia do wody oraz:
"Zawodnikowi wolno używać sprzętu pomocniczego takiego jak:
proca, podbierak, platformy o wymiarach maksymalnych 1m x 1m, na której zawodnik może
stać (siedzieć); platforma musi być ustawiona na linii brzegowej poza wodą, jeśli jest konieczne,
przednie nogi mogą być zanurzone w wodzie (decyzję tę podejmuje organizator za zgodą
Sędziego Głównego). Dodatkowa platforma może być ustawiona w jednej linii z platformą
główną, ale tylko w celu złożenia sprzętu wędkarskiego."
Platforma musi być ustawiona na linii brzegowej, a dodatkowa platforma może być ustawiona w jednej linii z platformą główną. Myślę, że o to chodzi, ale fajkę do siatki i obręcz siatki chyba można wystawać przed platformę. Podobnie z balkonem, czy podpórką do odległościówki, a w szczególnych przypadkach przednie nogi platformy mogą być przecież zanurzone w wodzie.
Poza tym wskaźnik wody wcale nie musi dotykać dna, można go zanurzyć tylko na kilkanaście lub kilkadziesiąt centymetrów. Nie wydaje mi się, że ktoś może mieć zastrzeżenia do takiej miarki, chyba, ze podciągnie ją pod echosondę :laugh:
Przemo 1969 Pozna

O:Miarka do wody 01/07/2011 15:06 #5451

Witam!
Wydaje mi się że kiedyś widziałem taką miarkę w ofercie Browninga więc powinno być dozwolone :)
Pozdrawiam
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.35 sekundy