Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Clever Claw

Clever Claw 08/31/2010 15:14 #4410

• ant987
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Witam, ostatnio buszując po internecie znalazłem nowy wynalazek reklamowany przez Boba Nudd'a i wielu innych wędkarzy. Chodzi mi odnośnie o Clever Claw i mam pytanie czy ktoś się już z tym spotkał i czy jest dostępny w Polsce ? Oto link do strony http://www.realideas.eu/pole_support_rest_cleverclaw.html

O:Clever Claw 08/31/2010 21:26 #4411

• maver
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
LINK

Nie takie to nowe.
Ostatnio zmieniany: 09/01/2010 14:37 przez Astor.

O:Clever Claw 08/31/2010 23:13 #4412

• Przemol7
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Mój znajomy ma coś takiego, zamówił sobie z Anglii. Jest to być może dobry sposób trzymania tyczki bez użycia rąk, ale:
1. Zostało to wymyślone przez Anglików, którzy łowią głównie karpie na długie, przeważnie szesnastometrowe tyczki.
2. Główną zaletą tego urządzenia ma być możliwość posiadania wolnych rąk potrzebnych na strzelanie z procy zanętą po zacięciu ryby i odciążenie rąk w ogóle.
Jeżeli mam być szczery, to gniazdo w koszu i suport (balkon) z przodu pełni podobną funkcję, mało tego Clever Claw moim zdaniem nie spełni się na rzece (myślę o łowieniu na stopa) w przeciwieństwie do wspomnianego wcześniej zestawu.
Urządzenie to ma jeszcze zastosowanie do łowienia gruntowego i tam być może było by bardziej przydatne.
Kolega jest z tego zadowolony, ale zaczyna dopiero przygodę z tyczką i jeszcze tak do końca nie wie co tak naprawdę potrzebuje :) . Na zawodach nie ma to żadnego uzasadnienia, bo do strzelania z procy można włożyć tyczkę w rogi, a nawet na prywatne łowienie, jeżeli nie chcesz dociskać wędki ramieniem, to mimo wszystko wygodniej jest ją oprzeć na balkonie (pomijając metodę przepływanki oczywiście) niż trzymać w zatrzasku, który w razie uzyskania luzu otwiera się i tyczka spada na wodę. No, ale to jest tylko moje zdanie ;) .
Przemo 1969 Pozna

O:Clever Claw 09/01/2010 00:16 #4414

• pyton
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
a ja radzę nauczyc się strzelać z procy z wedką w reku... nie jest to takie strasznie trudne.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.32 sekundy