Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Amortyzator - Vespe

Amortyzator - Vespe 08/12/2010 00:45 #4249

• Dorian
  • ( Moderator )
  • Administrator
Witam!
W tym sezonie polecono mi amortyzatory Vespe słowami "Każdy kto raz użyje nie chce używać innych"
Ja mam wręcz przeciwnie inne odczucia. Użytkując gumę 0,8 na jednej szczytówce straciłem rybę z całym zestawem... sprawdzając drugą guma pękała po lekkim naciągnięciu.
Jak to jest z tymi gumami? Trafiła mi się jakaś gorsza partia?

Jakie gumy polecacie na średnią rybę (0,8)?
Dorian Pitera, okr

O:Amortyzator - Vespe 08/12/2010 10:43 #4250

• szefomen
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Witam, od tego roku używam amortyzatora Middy : www.jaxon.pl/Katalog/256_182_akcesoria-wedkarskie/5149_amortyzatory/Produkt/21219_amortyzatory-middy-hi-viz-specimen.aspx ponoc z pustym rdzeniem, najmniejszy rozmiar, wiem już że będę go używał w przyszłym sezonie, pięknie się rozciąga, jest bardzo trwały, nie straciłem na nim chyba żadnej ryby od małych płotek do leszczy około kilograma, cena tej gumy to coś około 19 złotych, polecam i pozdrawiam

O:Amortyzator - Vespe 08/12/2010 11:10 #4251

• Name
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Dorian napisał:
Witam!
W tym sezonie polecono mi amortyzatory Vespe słowami "Każdy kto raz użyje nie chce używać innych"
Ja mam wręcz przeciwnie inne odczucia. Użytkując gumę 0,8 na jednej szczytówce straciłem rybę z całym zestawem... sprawdzając drugą guma pękała po lekkim naciągnięciu.
Jak to jest z tymi gumami? Trafiła mi się jakaś gorsza partia?

Jakie gumy polecacie na średnią rybę (0,8)?

Witaj,
według mnie to ewidentnie guma musiała byc zleżała poniewaz mam obecnie założone 0,8mm, 1mm, 1,2mm oraz 1,4 mm i do tej pory od 2009 ich nie zmieniałem, łowie na przeróżnych łowiskach wiec zużycie jest rożne zalezne od warunków... Jedynie przed kazdym łowieniem przegladam gume przy łaczniku oraz przy korku czy nie jest przetarta.

Polecam jeszcze gumy Prestona oraz Mavera Club( 0,8 mm Czarna oraz 1,2 mm Biała ),z pustych w środku testuje Mavera 2,1 mm

Pozdrawiam

O:Amortyzator - Vespe 08/12/2010 11:57 #4254

• JOKER
  • ( Admin )
  • Administrator
Musiała być stara, albo w jakiś sposób źle wykonana.
Kiedyś kupiłem Middy 1,2. Wygladała pięknie, w rękach byłą wytrzymała i na pewno nie wygladała na zleżałą. Rwała się na zaczepach i rybach jak nitka. Przypon dycha zakłądałem z duszą na ramieniu.
Jednocześnie wielu chwali Middy. Mało tego sam ostatnio miałem w jednym topie pomarańczową (chyba 1,0) Była ok.

Dorian, jeśli ryby łatwo się spinają i trzeba je holowac delikatnie to polecam gumy latexowe, kremowe np Maver Kong. Weź jednak pod uwagę, że w porównaniu z 0,8 klasyczną rozciąga się bardziej, więc można spokojnie założyć np 0,9.
Jeśli nie ma się co szczypać przy holu, albo łowisz na rzece i trzeba zaciać to mogą być kolorowe, byle nie zleżałe. Middy, Vespe, Maver. Polecam Prestony.
[color=#BF0000][b]"B

O:Amortyzator - Vespe 08/12/2010 12:56 #4256

• Nie ma z
  • autofocus
  • ( Użytkownik )
  • Klen
Z Vespe 0,8 mm nie używałem, ale 1mm i 1,2mm regularnie i jak dotąd nie miałem lepszych gum w topach.
Pozdrawiam!
autofocus

O:Amortyzator - Vespe 08/12/2010 14:47 #4259

• pauer
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
witam. w tym sezonie używałem 0,66mm i 0,75mm i powiem tylko że raczej nie założe innej. świetne gumy. sprawdziły się zarówno na mikropłotkach jak i na leszczach około kilograma. coś z twoim amortyzatorem musiało być nie tak. ogólnie to polecam wszystkim vespe. używam też grubszych i jestem równie zadowolony.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.55 sekundy