Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Balkon do stopa Rive

Balkon do stopa Rive 07/15/2010 21:03 #4032

• Name
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Witam
Przymierzam się z zakupem balkonu do stopa, mam dylemat który model wybrac( niestety dużego wyboru nie ma poniewaz potrzebuje do nóżek o średnicy 36mm )
Jedyne pasujące jakie znalazłem to oryginalne Rive i tutaj mam problem otóż :

Model nr 1 :

Model nr 2:

Prosze o wyspianie wad i zalet wyzej wypisanych modeli.

Balkonu używam dość czesto do polowu na wodach stojacych czy przede wszystkim płynących.
Pozdrawiam

O:Balkon do stopa Rive 07/16/2010 11:19 #4033

• JOKER
  • ( Admin )
  • Administrator
gdybym wybierał z tych dwóch wziąłbym 2.
Pierwszy wydaje się nie trzymać wcale kija w płaszczyźnie poziomej (porządane przy połowie na stopa na rzece, czy przy wietrze na stojącej). Ja wiem, że można trzymać ręką, ale czasem się nie da :)
Zresztą drugi też wydaje się być niedoskonały pod tym względem. Ja mam suport od Oyamesa z minirolką dokręcaną, blokowaną na zacisk.
No ale za na tych dwóch zaprezentowanych "rurach od odkurzcza" można sobie łątwo przesuwać kij w lewo czy prawo.
[color=#BF0000][b]"B
Ostatnio zmieniany: 07/16/2010 11:20 przez JOKER.

O:Balkon do stopa Rive 07/16/2010 12:03 #4034

• Name
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
JOKER napisał:
gdybym wybierał z tych dwóch wziąłbym 2.
Pierwszy wydaje się nie trzymać wcale kija w płaszczyźnie poziomej (porządane przy połowie na stopa na rzece, czy przy wietrze na stojącej). Ja wiem, że można trzymać ręką, ale czasem się nie da :)
Zresztą drugi też wydaje się być niedoskonały pod tym względem. Ja mam suport od Oyamesa z minirolką dokręcaną, blokowaną na zacisk.
No ale za na tych dwóch zaprezentowanych "rurach od odkurzcza" można sobie łątwo przesuwać kij w lewo czy prawo.

W tym rzecz,że balkon do stopa stosuje na wody stojace jak i na rzeki ( stop, przeplywanka )
Wiec na tym drugim plywac i przesuwac wedki swobodnie raczej nie będziemy.
Alternatywa dla tego 1 miałoby być coś takiego choć nie mam pojęcia jak to się sprawdza :
allegro.pl/item1036591756_ogranicznik_do_necenia_na_balkon_rive_komplet.html#gallery
Wyglada jak neprenowy pierścień z wyciecięciem, niby ogranicznik nęcenia ale nie wiadomo jak będzie wyplywac to na warunki atmosferyczne choćby wiatr( czy nie będzie sie przesuwać na balkonie pod naciskiem spychającej wędki )
Jesli byłoby mocno ulokowane można zawsze się przestawic przy połowie na stopa szybki montaż i w gniazdo, badz demontaz i odlozenie na stolik boczny...
1036591756.jpg
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.41 sekundy