JOKER napisał:
gdybym wybierał z tych dwóch wziąłbym 2.
Pierwszy wydaje się nie trzymać wcale kija w płaszczyźnie poziomej (porządane przy połowie na stopa na rzece, czy przy wietrze na stojącej). Ja wiem, że można trzymać ręką, ale czasem się nie da :)
Zresztą drugi też wydaje się być niedoskonały pod tym względem. Ja mam suport od Oyamesa z minirolką dokręcaną, blokowaną na zacisk.
No ale za na tych dwóch zaprezentowanych "rurach od odkurzcza" można sobie łątwo przesuwać kij w lewo czy prawo.
W tym rzecz,że balkon do stopa stosuje na wody stojace jak i na rzeki ( stop, przeplywanka )
Wiec na tym drugim plywac i przesuwac wedki swobodnie raczej nie będziemy.
Alternatywa dla tego 1 miałoby być coś takiego choć nie mam pojęcia jak to się sprawdza :
allegro.pl/item1036591756_ogranicznik_do_necenia_na_balkon_rive_komplet.html#gallery
Wyglada jak neprenowy pierścień z wyciecięciem, niby ogranicznik nęcenia ale nie wiadomo jak będzie wyplywac to na warunki atmosferyczne choćby wiatr( czy nie będzie sie przesuwać na balkonie pod naciskiem spychającej wędki )
Jesli byłoby mocno ulokowane można zawsze się przestawic przy połowie na stopa szybki montaż i w gniazdo, badz demontaz i odlozenie na stolik boczny...