Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Lodówka elektryczna (samochodowa) do przewożenia przynęt

Lodówka elektryczna (samochodowa) do przewożenia przynęt 04/28/2010 23:59 #2971

• Nie ma z
  • autofocus
  • ( Użytkownik )
  • Klen
Możecie polecić jakiś konkretny model? Może ktoś z was przerabiał temat takich lodówek i coś doradzi? Nie chciałbym kupować byle czego. Na co zwrócić uwagę przy zakupie?
Pozdrawiam!
autofocus

O:Lodówka elektryczna (samochodowa) do przewożenia przynęt 04/29/2010 01:30 #2975

• gardonix
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Na pewno zasilanie 12V wiadomo - auto, ale 230V też bardzo potrzebne kiedy w domu chcesz potrzymać parę dni robaczki a nie bardzo masz miejsce w lodówce w kuchni. Poza tym jak jedziesz na wakacje to super sprawa jak masz tez 230V. Ważna jest również zdejmowana pokrywa, można wtedy bez problemu myć główny pojemnik bez obawy zalania elektroniki.

jeżeli chodzi o model to mam bardzo podobny do tego z linku - kupiony w Auchan ze 2 -3 lata temu. Często używana i nadal działa. Bywa, że ze 2 tygodnie bez przerwy.

www.allegro.pl/item1007518586_lodowka_32l_turystyczna_samochodowa_230_12v_gw24.html

ja mam starszy model z przewodami chowanymi w pokrywie. Firma chyba Eldom.
Marcin, 32 lata, okr

O:Lodówka elektryczna (samochodowa) do przewożenia przynęt 04/29/2010 09:31 #2977

• Nie ma z
  • autofocus
  • ( Użytkownik )
  • Klen
Dzięki za te wskazówki. A możesz napisać jak sprawdza się w praktyce? Czy daje radę przy przewożeniu przynęt przy temp. np 30 'C? I jak jest wysoka? Wchodzi na stojąco butelka 1,5l?
Pozdrawiam!
autofocus

O:Lodówka elektryczna (samochodowa) do przewożenia przynęt 04/29/2010 10:00 #2978

• JOKER
  • ( Admin )
  • Administrator
Ja lodówki przenośnej nie mam, ale chciałbym uczulić włąścicieli (potencjalnych też) na konieczność wyłączania urządzenia gdy auto stoi cały dzień nad wodą. Akumulator samochodowy można w ten sposób łatwo rozładować i nie móc wrócić. Dwa razy pchałem mojego zapominalskiego kolegę po całym dniu zawodów.
[color=#BF0000][b]"B

O:Lodówka elektryczna (samochodowa) do przewożenia przynęt 04/30/2010 18:43 #2992

• gardonix
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Dokładnie dziś sprawdziłem w terenie, producent nazywa się SOVO. temp 30 stopni nie stwarza problemu. ja mam 25 litrową-wczoraj widziałem identyczną w Auchan za 190 zł. Butelka 1,5 litra mieści się w jednym rogu-dokładnie 2szt. w pozostałej części przeszkadza osłona wentylatora. Wielkość 25 litrów jest moim zdaniem wystarczająca-mieści się spokojnie na siedzeniu pasażera lub w miejscu nóg pasażera. Wszystko zależy też od tego gdzie masz gniazdo zapalniczki w samochodzie-jeżeli chcesz wozić lodówkę w bagażniku a gniazdo masz tylko z przodu to musisz przedłużyć kabel zasilający(fabryczny i tak jest dosyć długi)
Jeszcze jedna zaleta-jest w miarę cicha.

www.letto.pl/index.php?products=product&prod_id=4484

Teraz jest jednak dużo większy wybór lodówek niż ze 2-3lata temu. Ogólnie najważniejsze żeby było zasilanie na 12V DC i 230V AC.
Marcin, 32 lata, okr

O:Lodówka elektryczna (samochodowa) do przewożenia przynęt 05/09/2010 07:51 #3096

• Nie ma z
  • autofocus
  • ( Użytkownik )
  • Klen
JOKER napisał:
Ja lodówki przenośnej nie mam, ale chciałbym uczulić włąścicieli (potencjalnych też) na konieczność wyłączania urządzenia gdy auto stoi cały dzień nad wodą. Akumulator samochodowy można w ten sposób łatwo rozładować i nie móc wrócić. Dwa razy pchałem mojego zapominalskiego kolegę po całym dniu zawodów.

Twój kolega ma trochę dziwnie podłączoną instalację. Zwykle jest tak, że jak wyciągniesz kluczyki ze stacyjki odcinasz zasilanie B)
Pozdrawiam!
autofocus

O:Lodówka elektryczna (samochodowa) do przewożenia przynęt 05/09/2010 10:27 #3097

• JOKER
  • ( Admin )
  • Administrator
Zwykle zasilanie odcinane jest wszędzie (światła, zapłon etc) poza zapalniczką, która działa przecież na postoju.
[color=#BF0000][b]"B

O:Lodówka elektryczna (samochodowa) do przewożenia przynęt 05/09/2010 12:48 #3098

• Tomasz__1
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Witam ,mam pytanko ,jaki najdłuższy czas moze pracowac taka lodóweczka ?chodzi mi ile dni .

O:Lodówka elektryczna (samochodowa) do przewożenia przynęt 05/11/2010 00:26 #3116

• gardonix
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
ta co wcześniej opisywałem chodzi sobie z miesiąc pracy ciągłej i jest ok.
Marcin, 32 lata, okr

O:Lodówka elektryczna (samochodowa) do przewożenia przynęt 05/11/2010 09:42 #3119

• Nie ma z
  • autofocus
  • ( Użytkownik )
  • Klen
JOKER napisał:
Zwykle zasilanie odcinane jest wszędzie (światła, zapłon etc) poza zapalniczką, która działa przecież na postoju.

To chyba zależy od konkretnego modelu samochodu. U mnie jest tak, że mam trzy gniazda (jedno z przodu i dwa z tyłu), oprócz tego węższe z zapalniczką i wszystkie bez prądu jak kluczyk w pozycji OFF. Nie wiem czy to wada czy zaleta, ale tak jest.

Ja suma sumarum jako człowiek mało cierpliwy :) kupiłem na szybkiego przed majówką w sieci Kaufland lodowkę firmy GIO'STYLE (cena 150pln) Dość dobrze chłodzi, kabel chowany w obudowie, ale jak dla mnie za głośna! Podczas jazdy samochodem to nie przeszkadza, ale jak się śpi na kampingu to trzeba ją wynosić do osobnego pomieszczenia. W instrukcji tego urządzenia producent nie zaleca aby lodówa chodziła dłużej niż 36 h i zaleca po upływie tego czasu 2h przerwy. Są modele lodówek (np. SHIVER), które mają funkcję tak zwane Battery Saver chroniącą akumulatory tych pojazdów, których zasilanie nie jest odcinane po wyjęciu kluczyków. Przechodzi w jakiś oszczędny tryb pobierania energii, ale trzeba wpierw przełączyć na obudowie.
Pozdrawiam!
autofocus
  • Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.55 sekundy