Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Cykająca przelotka

Cykająca przelotka 04/10/2010 01:07 #2762

• JOKER
  • ( Admin )
  • Administrator
Ostatnio przygotowywałem odległościówki do sezonu. Pomyłem, powycierałem, przejrzałem. Nie byłbym sobą jakbym nie poskładał i nie pomachał na sucho choćby na balkonie, a było zimno B)
Zauważyłem że jedna z przelotek "cyka". Przyjrzałem się temu miejscu bliżej i nie było widać pęknięć lakieru. Pomachałem znów i przestało cykać, ale po chwili znów zaczęło. Chwyciłem jeszcze raz miejsce gdzie jest położona omotka, ogrzewając przy tym mijescowo wędkę. Pomachałem i nie hałasowało, ale gdy po chwili ostygło - znów cykało. Przejmować się tym czy nie? Jeśli będzie cykać stale to co zrobić? Zdjąć i położyć na nowo omotkę? Czy może się coś stać z wędką gdybym tym się nie przejmował i tak łowił?
[color=#BF0000][b]"B

O:Cykająca przelotka 04/10/2010 01:52 #2763

• Nie ma z
  • autofocus
  • ( Użytkownik )
  • Klen
Coś mi się wydaje JOKER, że nie będzie to Twoja ulubiona "Cykada" :)

Jak w żaden sposób nie ma to wpływu na sposób zarzucania, zacinanie, hol itp...to bym się nie przejmował. Może da się jakoś podkleić?
Pozdrawiam!
autofocus

O:Cykająca przelotka 05/05/2010 18:07 #3066

• JOKER
  • ( Admin )
  • Administrator
No i się "wycykało" :D
Łowiłem ostatnio 3 razy odległosciówką i ani razu nie cyknęło. Widocznie jak jest ciepło, węgiel się rozszerza i mikroluz na przelotce znika.
Zatem przestrzegam, przed pochopnymi pomysłami na naprawę! Jak zima męczy czwarty miesiąc to trudno o mądre pomysły wędkarskie :)
[color=#BF0000][b]"B
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.31 sekundy