tych wedek wpolsce jest z tego co sie nie myle 5 sztuk.Sam jestem posiadaczek tej wedki:).O wedce moge wypowiedziec sie w samych superlatywach.Dolnik wedki ma grubosc 48mm,przez co mam czasami wrazenie ze lapie wiatr,waga nigdy jej nie wazylem ale w granicach800gram,pierwszych piec elementow wedki liczac od szczytowki ma po srodki zgrubiony oplot(niewiem jak to sie nazywa:)) przez co ja wzmania w duzym stopniu i powierzchnie antyposlizgowa do rozlaczania elementow.Bylem swiadkiem jak poprzednik ta wedka lowil na Bugu uciag okolo 15gram leszcze w granicach 2kg,oczywiscie hol; tu byl podstawa.Wydaje mi sie ze jest to typpowa wedka kanalowa bardzo swietnie wywazona,sztywna, ....wedka naprawde warta pieniedzy.Powiem inaczej ostatnio lowilem flagowym modelem sensasa z tego roku i na trzynastu metrach na stoprocent Numero uno jest duzo lepiej wywazone niz Sensas,(niewiem czy sensas nie ma 12,30 bo kolega ma do niego jeszcze dopalke)poprostu odczuwalem wage tego sensasa niby 780gram:)
a wracajac do tematu w granicach okolo trzech tysiecy rok temu kupilem od Jokera sobie jeszcze jedna wedke raczej jest to tez wedka kanalowa -Colmic K1100 Perfektion RBS.Jest to tez wedka godna uwagi lecze chyba z przed ladnych paru lat
Pozdrawiam