Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Mistrzostwa Europy Seniorów 26-27.06 Portugalia

Mistrzostwa Europy Seniorów 26-27.06 Portugalia 12/15/2009 23:14 #26

• Dorian
  • ( Moderator )
  • Administrator
Mistrzostwa Europy Seniorów 26-27.06 Portugalia
Dorian Pitera, okr

O:Mistrzostwa Europy Seniorów 26-27.06 Portugalia 09/01/2010 17:16 #4416

• JaroW
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Pierwsze informacje i fotki na

www.robinson.pl

Jaros

O:Mistrzostwa Europy Seniorów 26-27.06 Portugalia 09/09/2010 18:20 #4483

• Przemol7
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Trochę cicho przeszły Mistrzostwa Europy w wędkarstwie spławikowym w tym roku. Faktem jest, że uczestniczących drużyn w Portugalii na rzece Rio Sorraia było zaledwie 17, co przy zgłoszonych 31 europejskich drużynach na Mistrzostwa Świata w Hiszpanii wydaje się dosyć niską frekwencją. Z drużyn, które na bądź co bądź południowej wodzie wywalczyły wysokie lokaty zabrakło w Portugalii Irlandii (4 miejsce na świecie), Szkocji (5 miejsce), Serbii (11 miejsce) oraz Słowenii, Austrii, Chorwacji, Rosji (która ostatnio mocno liczy się w Europie), Rumunii, Bułgarii, Słowacji, Danii, Bośni i Herzegowiny, Czarnogóry oraz Chanell Islands. To jednak całkiem spora różnica i ciekawe z czego ona wynika? Najważniejsze, że my mieliśmy tam swoją reprezentację w składzie: Wojciech Kamiński, Zbigniew Milewski, Artur Kulka, Wiktor Walczak, Michał Łebkowski oraz Maciej Graban.
Tradycyjnie już na trudnych wodach południowych Polacy radzą sobie średnio lub gorzej, ale tym razem wskoczyli do dziesiątki, zajmując miejsce 9, co należy uznać za powiedzmy „miarę możliwości”. Pewnie, że chciałoby się w końcu ponownie zobaczyć jakiegoś Polaka na podium, ale myślę, że i tak nasza drużyna zawsze jest brana pod uwagę w kategorii „mogą być groźni”. Trochę nisko wypadliśmy indywidualnie, co prawda wszyscy nasi zawodnicy pokazali równy poziom, ale miejsca od 31 do 57 na 97 startujących, z czego 73 w obu turach, to jednak kiepskie powody do dumy. Z naszych zawodników najlepiej wypadł Wojciech Kamiński, zajmując w pierwszej turze 4 miejsce w sektorze, a ogólnie 31 (5885 gram ryb), a najsłabiej Wiktor Walczak w drugiej turze był 14 (52 ogólnie i 2935 g ryb). Najniższe miejsce zajął jednak Michał Łebkowski, czyli 57 (3175 g). Poza tym Zbigniew Milewski był 36 (3845 g), a Artur Kulka 39 (3945 g). Generalnie szału z rybami nie było, tylko jeden wynik powyżej 10 kg, a dokładnie 12985g i osiągnął go wielokrotny mistrz nad mistrzami i zdobywca kolejnego tytułu, tym razem Mistrza Europy Alan Scotthorne (powinien już chyba dostać jakiś tytuł od Królowej Matki? :lol: ). Do tytułu potrzebował dwóch jedynek, ale zdobył go tylko dzięki wadze ryb, bo jego rodak również mistrz nad mistrzami Will Raison również miał dwie jedynki. Ogólnie jak zwykle zaliczana do grona faworytów Anglia zdobyło wicemistrzostwo Europy, bo po tytuł sięgnęła drużyna Portugalii, która podobała mi się już na Malcie w Poznaniu, tylko nie wiem co się z nimi stało na MŚ w Hiszpani (20 miejsce za miedzą). Dla statystyk należy dodać, że 3 miejsce indywidualnie zajął Włoch Giuliano Prandi, a trzecie drużynowo jego drużyna narodowa, czyli Włochy (2 na MŚ). Przebudziła się również drużyna Hiszpanii, która u siebie na MŚ zajęła dopiero 23 miejsce, a w Portugalii, na ME zajęła pechowe 4 miejsce, chociaż strata punktowa do Włochów była dość znaczna (16 pkt).
Z ciekawostek drużyna Francji tym razem była przed nami, czyli 8, bo na MŚ wylądowali 3 oczka za nami, czyli na 13 miejscu. Nie podoba mi się również słaba strona informacyjna w trakcie i po zawodach. Pełną statystykę udało mi się znaleźć na stronie Fipsed, ale może to przez ten portugalski :ohmy: . Tutaj jest link do wyników końcowych.
Tyle można wyczytać z tabelek, jak ktoś coś jeszcze znajdzie, to niech tutaj wrzuci, bieżące informacje z treningów były również na stronie Robinsona.
Przemo 1969 Pozna

O:Mistrzostwa Europy Seniorów 26-27.06 Portugalia 09/09/2010 23:23 #4485

• Nie ma z
  • autofocus
  • ( Użytkownik )
  • Klen
No i jak dużo można wyczytać jedynie z tabeli wyników! :)
Mimo małej frekwencji to dobrze, że Polacy tam pojechali i regularnie startują. Każda taka impreza to dodatkowe doświadczenie, a im trudniejsza woda tym lepiej. Jestem przekonany, że to zaowocuje w przyszłości i Polacy wskoczą w końcu na pudło nawet na południowych łowiskach.
Pozdrawiam!
autofocus
Ostatnio zmieniany: 09/09/2010 23:24 przez autofocus.

O:Mistrzostwa Europy Seniorów 26-27.06 Portugalia 09/11/2010 21:58 #4489

• Nie ma z
  • autofocus
  • ( Użytkownik )
  • Klen
Zbigniew Milewski, uczestnik tych mistrzostw udzielił krótkiego wywiadu dla www.matchfishing.pl. Szczegóły wkrótce na stronie głównej portalu. Oczywiście temat wywiadu to oststnie Mistrzostwa Europy Seniorów 26-27.06 Portugalia.
Pozdrawiam!
autofocus
Ostatnio zmieniany: 09/11/2010 23:16 przez autofocus.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.51 sekundy