Górek napisał:
Czy ktoś może mi powiedzieć które zanęty tej serii orientacyjnie czym pachną? tzn np. ta ma zapach korzenny, ta konopi a jeszcze inna np wanilii...
Pozdrawiam
Kacper Górecki
Jak będę w miejscu gdzie to wszystko trzymam to poniucham. Powinienem mieć jeszcze kilka napoczętych paczek albo przynajmniej atraktory, które są tożsame z zanętami. na pewno niektóre pachną cynamonowo. Są tez takie mixy mieszanki vanilii z cynamonem itp.
Miałem 2 lata temu taki okres, że łowiłem trochę na Trapera z tej serii. Głównie opierałem się na zawodniczych przepisach ze strony Trapera. Miałem dość dobre wyniki, ale chłopaki z sensasem mnie lali. Być może to kwestia innych umiejętności, czy po prostu złego podania tej zanęty (raczej na pewno :) ) jednak fakt jest faktem, że różnice wagowe były spore. Z kolei znam gostka, który tylko jedzie na tych przepisach dopasowanych do naszych łowisk i ma wyniki.
Pamiętam, że dość fajnie sprawdzała się mieszanka oparta o Grand Prix 2/1 z konkurs i atraktorem Grand Prix (leszcz, krąp, płoć wody wolno płynące). Dziś dochodzę do wniosku, że słabsze wyniki to przede wszystkim dodatek gliny (za czym u nas ryby nie przepadają) albo złe jej podanie. Ogólnie uważam, że to dość dobre zanęty, ale trzeba je umieć podać. Wg mnie sensas jest lepsza zanętą i bardziej wybacza błędy (choć nie zawsze). Skupiam się na dopasowaniem sensasa tym bardziej, że dziś można go kupić znacznie taniej niż to bywało jeszcze do niedawna ;)