Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Traper Gold Series

Traper Gold Series 01/19/2010 01:40 #760

• Górek
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Mam pytanie odnośnie powtarzalności i jakości tych zanęt w ostatnim czasie, czy poprawiło się coś w tym temacie? pytam osób które miały styczność z tymi zanętami. W przyszłym sezonie chciałbym odejść zupełnie od zanęt sensasa i używać zanęt Lorenca, Nysztala (na rybne łowiska) i być może właśnie Trapera.

pozdrawiam
Kacper Górecki

O:Traper Gold Series 01/19/2010 09:42 #763

• Jarek
  • ( Gość )
Górek napisał:
Mam pytanie odnośnie powtarzalności i jakości tych zanęt w ostatnim czasie, czy poprawiło się coś w tym temacie? pytam osób które miały styczność z tymi zanętami. W przyszłym sezonie chciałbym odejść zupełnie od zanęt sensasa i używać zanęt Lorenca, Nysztala (na rybne łowiska) i być może właśnie Trapera.

Zanęty Trapera serii Gold BYŁY dobre na początku a na niektórych łowiskach rewelka, a szczególnie w połączeniu z aktywatorami też Gold. Teraz już nie są powtarzalne a wręcz za każdym razem jest inny zapach. Aktywatory nie bardzo pasują do innych zanęt. Dla drużyny i tak są pakowane inne zanęty niż na rynek. Też bym chciał spróbować Nysztala, jeśli nie będzie problemów ;)

O:Traper Gold Series 01/20/2010 16:17 #789

• Górek
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Czy ktoś może mi powiedzieć które zanęty tej serii orientacyjnie czym pachną? tzn np. ta ma zapach korzenny, ta konopi a jeszcze inna np wanilii...

Pozdrawiam
Kacper Górecki

O:Traper Gold Series 01/22/2010 01:08 #836

• MICHA
  • MANIAC79
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Witam.
Traper Gold Series Magic, płociówka, pachnie konopiami.
Pozdrawiam.

O:Traper Gold Series 01/22/2010 10:25 #838

• Nie ma z
  • autofocus
  • ( Użytkownik )
  • Klen
Górek napisał:
Czy ktoś może mi powiedzieć które zanęty tej serii orientacyjnie czym pachną? tzn np. ta ma zapach korzenny, ta konopi a jeszcze inna np wanilii...

Pozdrawiam
Kacper Górecki

Jak będę w miejscu gdzie to wszystko trzymam to poniucham. Powinienem mieć jeszcze kilka napoczętych paczek albo przynajmniej atraktory, które są tożsame z zanętami. na pewno niektóre pachną cynamonowo. Są tez takie mixy mieszanki vanilii z cynamonem itp.
Miałem 2 lata temu taki okres, że łowiłem trochę na Trapera z tej serii. Głównie opierałem się na zawodniczych przepisach ze strony Trapera. Miałem dość dobre wyniki, ale chłopaki z sensasem mnie lali. Być może to kwestia innych umiejętności, czy po prostu złego podania tej zanęty (raczej na pewno :) ) jednak fakt jest faktem, że różnice wagowe były spore. Z kolei znam gostka, który tylko jedzie na tych przepisach dopasowanych do naszych łowisk i ma wyniki.
Pamiętam, że dość fajnie sprawdzała się mieszanka oparta o Grand Prix 2/1 z konkurs i atraktorem Grand Prix (leszcz, krąp, płoć wody wolno płynące). Dziś dochodzę do wniosku, że słabsze wyniki to przede wszystkim dodatek gliny (za czym u nas ryby nie przepadają) albo złe jej podanie. Ogólnie uważam, że to dość dobre zanęty, ale trzeba je umieć podać. Wg mnie sensas jest lepsza zanętą i bardziej wybacza błędy (choć nie zawsze). Skupiam się na dopasowaniem sensasa tym bardziej, że dziś można go kupić znacznie taniej niż to bywało jeszcze do niedawna ;)
Pozdrawiam!
autofocus
Ostatnio zmieniany: 01/22/2010 11:26 przez autofocus.

O:Traper Gold Series 01/22/2010 22:02 #864

• Daniel28
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
autofocus napisał:
Dziś dochodzę do wniosku, że słabsze wyniki to przede wszystkim dodatek gliny (za czym u nas ryby nie przepadają) albo złe jej podanie.

Takie stwierdzenie że ryby nie przepadają za gliną jest totalną bzdura z twojej strony i mam nadzieję, że bardziej skupisz się na jej podawaniu co już jest sztuką, który nie każdy potrafi np. chodź by ja...

Czytając twój tekst odnoszę wrażenie, że idziesz trochę na łatwiznę, kupie Sensasa to połowię a na traperze nie... Uwierz mi, że są osoby które udoskonaliły zanęty traper dla siebie i osiągają lepsze wyniki niż osoby łowiące na Sensasie czy Marcelu... Pozdrawiam...
Daniel S

O:Traper Gold Series 01/22/2010 23:23 #870

• Nie ma z
  • autofocus
  • ( Użytkownik )
  • Klen
Daniel28 napisał:
autofocus napisał:
Dziś dochodzę do wniosku, że słabsze wyniki to przede wszystkim dodatek gliny (za czym u nas ryby nie przepadają) albo złe jej podanie.

Takie stwierdzenie że ryby nie przepadają za gliną jest totalną bzdura z twojej strony i mam nadzieję, że bardziej skupisz się na jej podawaniu co już jest sztuką, który nie każdy potrafi np. chodź by ja...

Czytając twój tekst odnoszę wrażenie, że idziesz trochę na łatwiznę, kupie Sensasa to połowię a na traperze nie... Uwierz mi, że są osoby które udoskonaliły zanęty traper dla siebie i osiągają lepsze wyniki niż osoby łowiące na Sensasie czy Marcelu... Pozdrawiam...

Danielku, polecam liczyć się ze słowami. Taki język nie jest nam tu potrzebny :unsure: To nie są bzdury. To wniosek dwóch lat testów nad wodą. Żeby było śmiesznie na zawodach. Nasze łowiska tak mają. Nie są to przełowione łowiska śląskie. To bardzo rybe łowiska, które nie są jeszcze tak przyzwyczajone do gliny. Wierz mi - mam pojęcie jak podawać gliny. Poza tym Danielku jak się nie ma o czymś pojęcia, co sam stwierdziłeś: (...)"który nie każdy potrfi np. choćby ja" to nie wypada podważać czyjejś tezy, chyba że potrafisz ją teraz udowodnić? Zapraszam w sezonie do Szczecina na takie łowiska jak: Parnica, Dziewoklicz, Wyspa Pucka, Żabnica, Dolna Odra to zrozumiesz o czym piszę. To nie Twoja warta...
Pozdrawiam!
autofocus
Ostatnio zmieniany: 01/22/2010 23:27 przez autofocus.

O:Traper Gold Series 01/27/2010 17:09 #1133

• alus132
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Co do zanęt Trapera to w moim regionie zauważyłem że niektórzy na zawodach osiągają niezłe wyniki ale i niekiedy mizerne.Myśle że jest to spowodowane nie zawsze taką samą jakością czasami po otwarciu dwóch takich samych zanęt różnią się zapachem i składem. Zauważyłem że niektóre zapachy zanęt i atraktorów z serii Gold Series sa bardzo mocne takie chemiczne,sztuczne co niekiedy bardzo pobudzają ryby do żerowania a niekiedy odstraszają.Czym tańsza zanęta Trapera tym więcej zauważam w nich śmieci t.z.kawałki folii, papieru,drewna czy drobne kamyki.Jakość nie idzie w parze z ilością jak np.Sensas,mimo to jest jedną z najtańszych zanęt zawodniczych,coś za coś.Po dodaniu kilku dodatków np. Sensasa można z niej zrobić całkiem niezłą zanęte zawodniczą,mam zamiar w tym roku troche poeksperymentowac z traperem,tylko życzył bym sobie i innym aby zaneta była dobra jakościowo i powtarzalna tak jak przed laty kiedy trafiały do sklepów pierwsze partie nowych zanęt.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.49 sekundy