Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Sweet Magic - leszcze go uwielbiają!

Sweet Magic - leszcze go uwielbiają! 03/05/2011 11:03 #7051

• Cz
  • Astor
  • ( Admin )
  • Moderator
grzes

Nie od dziś wiadomo, że leszcz lubi zjeść. Najlepiej do stołu podać ma  grubo, tłusto i słodko – ba – nawet bardzo słodko! Przedstawiamy wpisy z notatnika treningowego Grześka Kukuły (Astora). Celem treningów były testy dodatku "Sweet Magic" Kacpra Góreckiego – producenta glin i ziem, klejów oraz dodatków wędkarskich.

Więcej...
[center][color=#800000][b]Grzesiek, Okr

Odp: Sweet Magic - leszcze go uwielbiają! 01/01/2012 19:16 #8537

• tinca1
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
witam
ja z kolei miałem zupełnie inną przygodę ze Sweet Magic po dodaniu do spożywki ryby

odpłynęły w siną dal - może coś żle zrobiłem. Pozdrawiam

Odp: Sweet Magic - leszcze go uwielbiają! 01/01/2012 19:48 #8538

• Cz
  • Astor
  • ( Admin )
  • Moderator
tinca1 napisał:
witam
ja z kolei miałem zupełnie inną przygodę ze Sweet Magic po dodaniu do spożywki ryby

odpłynęły w siną dal - może coś żle zrobiłem. Pozdrawiam

A ile dałeś słodzika - i do jakiej ilości zanęty ??
[center][color=#800000][b]Grzesiek, Okr

Odp: Sweet Magic - leszcze go uwielbiają! 01/01/2012 20:58 #8539

• kapel1
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Ja też miałem taki problem 1-2 kg zanety leszcz ciemny od NYSZTALA i po wrzuceniem kul z nim(a dałem go troszeczke).Odgoniło mi to ryby(leszcze),a były one bo zawodnik obok ciągnoł jeden za drugim .

Odp: Sweet Magic - leszcze go uwielbiają! 01/01/2012 21:10 #8540

Ja też testowałew sweet magic i w większości przypadków mi się sprawdził,tyle że dodawałem go częściej do gliny i czasem zanęte nawilżałem wodą z rozpuszczonym sweet magiciem.

Odp: Sweet Magic - leszcze go uwielbiają! 01/01/2012 21:34 #8541

• kapel1
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Ja też tak robiłem i nic

Odp: Sweet Magic - leszcze go uwielbiają! 01/05/2012 08:04 #8561

• JOKER
  • ( Admin )
  • Administrator
Wiarygodny test to taki kiedy łowimy BEZ testowanego elementu, w pewnym momencie wprowadzamy zmianę (np podajemy kule z dodatkiem) i weryfikujemy skuteczność posunięcia lub jej brak. Test typu "Wrzuciłem sweet magic z zanęta Nysztala i mi się nie sprawdził" może świadczyć o braku skuteczności sweet magic w danych warunkach, ale równie dobrze może oznaczać, że schrzaniliśmy coś innego! np klejenie, robactwo, zestaw, wybór miejsca i miliony innych rzeczy. Sprawdzanie dodatków powinno być w środowisku zanęty możliwie jałowej, przy założeniu, że kule wstępne podajemy BEZ preparatu. W skrajnych sytuacjach można sprawdzać dodatki nawet bez zanęty spożywczej.
Podobnie test typu: "dodaje sweet magic do wody do namaczania zanęty" to również ŻADEN test. Skoro nie wiemy czy ryby by się pojawiły bez tego dodatku to nie można mówić o jego znaczącej roli.
Testujcie z głową! Niebawem postaram się przygotować artykuł na ten temat. To jest zapis 3 dni testów i zawodów. Bardzo wiele się wtedy nauczyłem, pomimo tego że na zawodach poszło przeciętnie.
[color=#BF0000][b]"B
Ostatnio zmieniany: 01/05/2012 09:06 przez Astor.

Odp: Sweet Magic - leszcze go uwielbiają! 01/05/2012 16:15 #8563

• kapel1
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
dzięki może cos podłapiemy

Odp: Sweet Magic - leszcze go uwielbiają! 01/05/2012 21:00 #8568

• wilet
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Witam wszystkich, moja przygoda z dodatkiem Sweet Magic była następująca: owy specyfik zamówiłem wiosną, paczkę dostałem tuż przed zawodami, tak więc nie było czasu na testowanie specyfiku. W dniu zawodów warunki były spartańskie, nic nie brało. Po dwugodzinnym kombinowaniu przypomniało mi się o słodziku, wsypałem około dwóch łyżeczek do gliny z jokerem (glina z jokerem około 2kg), podałem kilka razy kubkiem i po 15 min brały leszczyki. Złowiłem trzy sztuki, które zagwarantowały mi miejsce na podium. Wszystko na to wskazuje,że Sweet Magic działa!

Odp: Sweet Magic - leszcze go uwielbiają! 01/06/2012 00:28 #8572

• river
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Kolego złowiłeś 3 leszczyki i na tej podstawie twierdzisz czy coś działa czy nie?
Obejrzyj sobie film z Piotrem Lorencem bardzo ciekawa sprawa mnie szczególnie zainteresował temat glin - używa praktycznie tylko jednej na różne wody nawet stojące ! mianowicie wiążącej i przygotowuje wg potrzeb i nie cuduje z 3 rodzajami glin tworzeniem "15" konsystencji a łowi i to jak.
Nie musi mieszać gliny rzecznej z wiążącą do tego dodawać Argille itp by dobrze łowić
Trochę odszedłem od tematu przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać jak czytam tysięczny raz o jakiś super specyfikach,atraktorach czy cudownych mieszankach glin...
Z tego co widzę Piotr Lorenc stara się ułatwiać i przede wszystkim myśleć a nie kombinować jak koń pod górę
Ostatnio zmieniany: 01/06/2012 00:32 przez river.
  • Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.63 sekundy