Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Sensas czy Mondial

Sensas czy Mondial 04/16/2011 20:16 #7047

• leszczu
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Witam.Które zanęty wam się lepiej sprawdzają sensas czy mondial?Mam dylemat bo chcę kupić zanęty na cały sezon ale nie wiem które się lepiej sprawdzają,dodam że łowię głównie na wodach stojących.

Odp: Sensas czy Mondial 04/16/2011 21:13 #7052

To tak jakbyś zapytal sie czy leprzy jest passat czy audi A6 lub kiełbasa śląska czy francuska.
Pewnie jeśli chodzi o zanęt płociowe to wielu poleci Ci ss Gros Gardons lub gardons, lub Etange, pewnie znajdziesz i zwolenników mondiala. Czy jeśli ja ci napiszę że lepszy jest sensas to go kupisz ??

Odp: Sensas czy Mondial 04/17/2011 03:23 #7075

• tokenss87
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
To tez zalezy czy to zanety maja byc na zawody czy takie lowienie dla rekreacji. Bo moim zdaniem dla rekreacyjnego lowienia bez sensowne jest wrzucanie do wody Sensasa bo w koncu trzeba za ten kilogram wydac ok 17 zl a wydaje mi sie ze to sporo. Jest duzo zanet na rynku tanszych a dobrze"doprawione" dadza podobny efekt. Natomiast jesli chodzi o zawody zawody to wybral bym Sensasa. Na zawody polecam Sensas Etang Brune+Sensas Gardons+1kg Epiceine Sensas+ 1/3 opakowania atraktora Sansas Rotaugen+2 garscie konopi prazonych i oczywiscie pinka,mi osobiscie sie sprawdza

Odp: Sensas czy Mondial 04/17/2011 14:08 #7103

• Dorian
  • ( Moderator )
  • Administrator
Spokojnie... piszmy analizując sytuację osoby pytającej...
około 3kg zanęty to lekka przesada. Pewnie tokenss87 miał na myśli samą mieszankę nie uwzględniając jej na proporcję. Po jego składzie wnioskuję ze chodzi mu o płociową, lekko uniwersalną zanętę. Sądzę że cały ten skład spokojnie można podzielić na 3 części. dodając 1, 2 paczki gliny w zależności od potrzeb i łowiska.
Osobiście w tym sezonie na zawodach nie używałem więcej niż 0,7kg zanęty + glinu, ziemie i było wystarczające żeby być w pierwszych 5...

Reasumując najlepszą odpowiedz na pytanie uzyskasz kupując po paczce i sprawdzając te zanęty. Sztuką nie jest kupić zanętę... sztuką jest wiedzieć dlaczego ta zanęta będzie dobra na dane łowisko a taką wiedzę najlepiej zdobyć kupując sobie na treningi różne zanęty i patrzeć jak one się zachowują po nawilżeniu, przetarciu i w wodzie.
Dorian Pitera, okr

Odp: Sensas czy Mondial 04/21/2011 15:46 #7167

Moim zdaniem Dorian ma rację. Nie sztuką jest wydac ciężko zarobione złotówki na "jakąś" tam zanętę i na nią nie połowić. Moim zdaniem.. Kto szuka ten znajdzie :) Musisz popróbować,poeksperymentować i dojść wtedy do wniosków. Jeśli chodzi o łowienie rekreacyjne to mógłbym polecić Ci Zanęty Pana Tomka Nysztala- jakość nie równa się do ceny! Bardzo fajne zanęty :) No ale.. do tego wszystkiego to dojść musisz sam. Powodzenia :)
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 1.01 sekundy