Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Przyprawa do piernika

Przyprawa do piernika 04/10/2011 22:20 #6963

Witam.Stosujecie do zanęt przyprawy do piernika?Myślę że do dobry dodatek do zanęt na leszczyki ale nie mogę dobrać odpowiedniej ilości do 2kg zanęty. jak Dodałem 2 paczki
to złowiłem kilka leszczyków ale nie było płotki a jak 1 paczkę to nie było leszczyków.Jak go dozować żeby się wstrzelić w leszczyki?

Odp: Przyprawa do piernika 04/20/2011 19:38 #7151

• Dorian
  • ( Moderator )
  • Administrator
Trzeba testować.
Stara szkoła Wolfa R. Kremkusa mówi, że max do 10% objętości zanęty to dodatki zapachowe do czego się zalicza przyprawa do piernika.
Dorian Pitera, okr

Odp: Przyprawa do piernika 04/20/2011 20:10 #7154

dzięki za odpowiedź.Ostatnio na zawodach wsypałem 2 paczki na 2 kilo zanęty i wydaje mi się że było za dużo.Miałem na kiju 1 dużą rybę ale po wyciągnięciu około 2m gumy urwała przypon,a płotki chyba się szybko syciły tą zanętą bo było widać że płotki są w zanęcie ale nie zbyt chętnie brały.

Odp: Przyprawa do piernika 04/20/2011 22:18 #7156

• JOKER
  • ( Admin )
  • Administrator
Nie rozumiem takiego toku myślenia.
Skoro płotki były w zanęcie i żerowały, a do tego pojawił się w łowisku bonus to chyba zanęta była więcej niż dobra! To że się nasyciły i nie chciały brać tak chętnie jak na początku świadczy tylko i wyłącznie o błędzie w podaniu zanęty, ilości wrzuconej zanęty, podaniu i ilości mięsa.
Na pewno torebka przyprawy na kilo zanęty to nie jest wiele.
Generalnie polecam przyprawę do piernika oraz jej jeden z podstawowych składników KOLENDRĘ.
[color=#BF0000][b]"B

Odp: Przyprawa do piernika 04/21/2011 08:22 #7160

Joker być może popełniłem błąd w podaniu zanęty ale na pewno nie w ilości wrzuconej zanęty.Jest to łowisko gdzie aby dobrze połowić trzeba podać naprawdę dużo towaru w tym czystej spożywki i bardzo często donęcać właśnie czystą zanętą.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.46 sekundy