Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Zawody rz. Warta 10.04 -zanęta

Zawody rz. Warta 10.04 -zanęta 04/04/2011 22:13 #6899

• Zdj
  • Wojtas85
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Witam Kolegów po kiju.
Chicałbym prosić o poradę przed zawodami. Zawody odbędą sie w nabjliższą niedzielę na Warcie. Odbyłem kilka treningów w miejscu zawodów i niestety nie wyjasniły one jednej z najważniejszych zagadek - na jaką rybę przygotować zanętę...

Na każdym treningu bez względu na to jaką podałem zanęte brały trzy gatunki ryb płotki, krapie i leszczyki. Przeważały płotki, ale tak kombinuję, że krąp lub leszcz lepiej nabijają wagę z tym, że gorzej od płotki żerują o tej porze roku. Co gorsza płotki które łowiłem na treningach nie przekraczały 20cm.
Prosze o wszelkie porady i sugestie włącznie z konkretnymi komponentami zanętowymi.

Z góry wielkie dzięki.
Pozdrawiam
Z

O: Zawody rz. Warta 10.04 -zanęta 04/04/2011 23:23 #6900

• Costia
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Moze nie mam zbyt dużego dosiwadczenia jeśli chodzi o lowiska rzeczne, ale wydaje mi sie ze powinieneś skupić sie na odlawianiu plotek i krapi ...
Wiąże sie to z podaniem mocno pracującej zanety, systematycznie uwalniajac cząstki zanety , smuga tez będzie miała tutaj duże znaczenie ...
Nie będę ci podawał składu mieszanej ponieważ to inwidualna sprawa każdego wedkarza, ja np. prywatnie szykuje kilkudniowe testy w polowach Jazia na warcie ;)

O: Zawody rz. Warta 10.04 -zanęta 04/05/2011 09:51 #6901

• river
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Byłem w weekend zobaczyć co się dzieje nad Wartą w dwóch miejscach. W jednym było gorzej w drugim lepiej. Również łowiłem drobną płotkę do 20cm i krąpiki.Przewaga płotek więc raczej na tą rybę się nastaw, na leszcze nie ta pora chyba że znajdziesz jakąś "dziurę" ale mówimy o zawodach.
Zrobisz zanętę pracującą,do tego trochę robactwa to oprócz płoci masz przecież też szansę na krąpia,jazia,klenia .Łowiłem na pinkę,ochotkę i czerwone
Ostatnio zmieniany: 04/05/2011 09:53 przez river.

O: Zawody rz. Warta 10.04 -zanęta 04/05/2011 15:04 #6907

• Zdj
  • Wojtas85
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Dokładnie tak jak mówisz River mam podobne wnioski, leszcza trzeba jeszcze odpuścić.
Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Z
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.45 sekundy