Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMAT: Sweet Magic - leszcze go uwielbiają!

Sweet Magic - leszcze go uwielbiają! 03/15/2011 08:55 #6573

• Cz
  • Astor
  • ( Admin )
  • Moderator
** FBDB_POST_DISCUSS: "Sweet Magic" - leszcze go uwielbiają! **
[center][color=#800000][b]Grzesiek, Okr
Ostatnio zmieniany: 03/15/2011 17:53 przez admin.

O:"Sweet Magic" - leszcze go uwielbiają! 03/15/2011 12:15 #6574

• pauer
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
witam. fajny artykuł. na "mojej" Narwi również kilkukrotnie sprawdzałem sweet magic i muszę stwierdzić że działa. w dni dobrego żerowania ryb (nie tylko leszczy) działa naprawdę efektywnie, a przy kiepskim żerowaniu potrafi uratować. u mnie lubią go również moje ulubione jazie. pozdrawiam

\"Sweet Magic\" - leszcze go uwielbiają! 03/15/2011 12:37 #6576

• szczupak
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Czy autor nie sądzi, że lepszym testem czegokolwiek w wędkarstwie jest zrobienie czegoś bez i z TYM czymś testowanym?
Zamiast kilku wypadów wystarczy jeden, Stefan łowi bez magica a Julian od początku dodaje magiczny słodzik. Reszta klocków eksperymentu ta sama. Wynik testu będzie mówił sam za siebie.
Każdy zawodnik wie, że leszcz głównie wchodzi w zanętę później i żeby wysnuć jakieś wnioski trzeba sprawdzić czy w zwykłą zanętę wejdą spodziewane ryby czy nie, jak nie spróbować z testowanym składnikiem.

O: 03/15/2011 13:54 #6577

• Cz
  • Astor
  • ( Admin )
  • Moderator
szczupak napisał:
Czy autor nie sądzi, że lepszym testem czegokolwiek w wędkarstwie jest zrobienie czegoś bez i z TYM czymś testowanym?
Zamiast kilku wypadów wystarczy jeden, Stefan łowi bez magica a Julian od początku dodaje magiczny słodzik. Reszta klocków eksperymentu ta sama. Wynik testu będzie mówił sam za siebie.
Każdy zawodnik wie, że leszcz głównie wchodzi w zanętę później i żeby wysnuć jakieś wnioski trzeba sprawdzić czy w zwykłą zanętę wejdą spodziewane ryby czy nie, jak nie spróbować z testowanym składnikiem.

A czy po jednym wypadzie masz pewność że to nie szczęście-przypadek-fart że weszły spore ryby??
Proponuję samemu wybrać się na takowy test i wtedy podzielić się wrażeniami czy warto czy nie kilka razy spróbować. Nie za bardzo rozumiem o co koledze tak na prawdę chodzi - czy o to by czymś się podzielić czy po prostu "coś" napisać.

Pozdrawiam

O:"Sweet Magic" - leszcze go uwielbiają! 03/15/2011 14:07 #6578

• Biały
  • ( Użytkownik )
  • Moderator
Dla mnie to nie przyapedek w zeszłym sezonie też nałapałem fajne leszczyki z dodatkiem sweet magic na rzece Drawie.
Z kilku prób z różną zanęta, podaniem, zapachem dopiero po dodaniu sweet Magica udało mi sie je zwabić.
Gdy próbowałem sposobu na słodko-słono(sweet magic + słona vanilia MVDE) weszły mi same płocie kórych przy samym sweet magic nie było.

O:"Sweet Magic" - leszcze go uwielbiają! 03/15/2011 17:17 #6581

• JOKER
  • ( Admin )
  • Administrator
Dziwne się czepiasz szczupaku. Może i nie były to w 100% miarodajne testy, bo miarodajne byłyby przy co najmniej 10 zawodnikach i dwóch turach. Wszyscy łowią tak samo ale tylko połowa ma sweet magic. Tak jednak mogą trenować właściwie tylko duże kluby.
Według mnie test, w którym sprawdzanie dodatku następuje przy donecaniu jest w stanie wykazać zainteresowanie ryb dodanym składnikiem (bądź jego brak). Astor tak właśnie zrobił

cytaty:
test I
"„Sweet Magic” pozostał w odwodzie. Miałem go dodać do donęcania po jakimś czasie…"

test II
Preparat był dodany na początku, aczkolwiek w niewielkiej ilości
"Po 2 godzinach łowienia spiąłem dużego leszcza. (...) Pozostałą glinę, którą miałem do donęcania dodatkowo „dopaliłem” łyżeczką Sweet Magic"
[color=#BF0000][b]"B
Ostatnio zmieniany: 03/15/2011 17:20 przez JOKER.

O:"Sweet Magic" - leszcze go uwielbiają! 03/15/2011 17:44 #6584

Panowie odrobinę dystansu..skoro jak stwierdził Joker nie były to w 100% miarodajne testy, więc nie powinny dziwić uwagi szczupaka na ich temat. Forum jest miejscem i możliwością wypowiedzi(różnych)...dlatego nieco zaskoczyło mnie poruszenie z jakim skomentował słowa szczupaka Astor...jeśli szczupak przeprowadzi testy, choć kilka razy to będzie to jakaś przeciwwaga dla tej metody, próby którą podjął Astor i dalszy motyw do prowadzenia dyskusji na temat skuteczności produktu Górka.Wędkowanie zawsze powinny być Sweet & Magic...bez względu czy słodzimy czy też nie. Pozdrawiam:)

\"Sweet Magic\" - leszcze go uwielbiają! 03/15/2011 17:50 #6586

• Z w
  • Danon
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Warto wypróbować na swoich łowiskach składy zanęt opisanych w artykule, czy się sprawdzą. A "Sweet Magic" jeśli to tajna broń? To się okaże w praktyce:) Pozdrawiam

O: Sweet magic 03/15/2011 17:55 #6587

• Cz
  • Astor
  • ( Admin )
  • Moderator
Sundance_Kid napisał:
Panowie odrobinę dystansu..skoro jak stwierdził Joker nie były to w 100% miarodajne testy, więc nie powinny dziwić uwagi szczupaka na ich temat. Forum jest miejscem i możliwością wypowiedzi(różnych)...dlatego nieco zaskoczyło mnie poruszenie z jakim skomentował słowa szczupaka Astor...jeśli szczupak przeprowadzi testy, choć kilka razy to będzie to jakaś przeciwwaga dla tej metody, próby którą podjął Astor i dalszy motyw do prowadzenia dyskusji na temat skuteczności produktu Górka.

Właśnie po to jest forum. Każdy może wyrazić swoja opinie - jak rónież ta opinia ma być skomentowana

Sundance_Kid napisał:
Wędkowanie zawsze powinny być Sweet & Magic...bez względu czy słodzimy czy też nie. Pozdrawiam:)

I tutaj jest sedno całego tematu - lepiej nie mogłeś tego ująć
Ostatnio zmieniany: 03/15/2011 17:59 przez admin.

:)... 03/15/2011 18:00 #6589

• Z w
  • Danon
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Racja:)... Do tego służy forum. Aby wyrażać swoje opinie, a nie obarczać! Bo jeśli ktoś ma swoje tajniki to niech opisze. A kolejne osoby, które przeczytają to wyrażą swoją opinię co tym myślą...
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.71 sekundy