Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: ATRAKTOR

ATRAKTOR 11/09/2010 20:21 #4846

• dominik117
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
czesc koledzy mam pytanie czy ktorys z was uzywal tego specyfiku ATRAKTOR MONDIAL-F BRASEM BLANC jesli tak to prosze o informacje z jakim skutkiem byl stosowany pozdrawiam

O:ATRAKTOR 11/10/2010 22:11 #4852

• dominik117
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
tylu tu fachowców i nikt nic nie wie na temat tego atraktora :) :) no panowie bez przesady

O:ATRAKTOR 11/11/2010 00:11 #4853

• Przemol7
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Jak dodaję tego atraktora, to łowię co najmniej 5 kg ryb więcej ;) .
Tylu fachowców się już tutaj wypowiadało odnoście skuteczności atraktorów w zanęcie, ale powiedzmy to jeszcze raz. Ilość czynników jakie wpływają na skuteczność zanęty jest tak wielka, że jeden atraktor jest niewielkim ich procentem. Wiadomo, że każdy poszukuje lub poszukiwał zapachu cudu, ale prawda jest taka, że skuteczny atraktor na prywatnym łowieniu, czy nawet treningu ma się nijak w czasie weryfikacji na zawodach. Najlepiej można się o tym przekonać analizując wyniki drużynowe, bo zakładając, że drużyna zastosowała taką samą zanętę, to jeżeli któryś zawodnik wygra sektor, to reszta teoretycznie też powinna, bo przecież stworzyli super zanętę na tą wodę. A wiemy dobrze, że tak nie jest (nie licząc wyjątków, które potwierdzają regułę). Zanęta, dodatki, atraktory, nawilżenie, spoistość, konsystencja, klej, ziemia, glina, połączenie, proporcje, robactwo, przynęta, sposób podania, miejsce podania, sposób donęcania, właściwy dobór metody, dobór sprzętu, dobór zestawu, taktyka łowienia, technika łowienia, szczęście i wrodzony lub nabyty talent do tego wszystkiego jest kluczem do skutecznego łowienia ryb.
Owszem są niezawodne zapachy, ale działają przeważnie w określonym miejscu i czasie, ale nigdy nie będą skuteczne wszędzie i zawsze, bo z pewnością znalibyśmy już nazwisko człowieka, który zna top secret fragrance (nawet Scotthorne nie wygrywa co roku).
Moją intencją nie jest zrażanie do pytań o zanęty, dodatki, atraktory, płyny czy inne specyfiki, ale prawda jest taka, że tak do końca nigdy nie wiemy co przyciągnęło ryby do naszego łowiska (czasami będzie to smak, czasami zapach, czasami kolor, czasami wydobywające się cząstki, czasami robactwo, czasami tylko praca zanęty) lub co spowodowało ich brak (być może właśnie jakiś atraktor). Mondial-F jest firmą na tyle uznaną, że spokojnie można polecić ten atraktor, tyle, że na Bugu mogą w niego wchodzić płocie, na Odrze leszcze, a na Turawie jeden okoń :laugh: :woohoo: :silly: .
Przemo 1969 Pozna

O:ATRAKTOR 11/14/2010 11:02 #4875

• romek
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Brawo dla Przemka - najpierw kolego poczytać, przeanalizować, zrozumieć, a dopiero potem pytać!

O:ATRAKTOR 11/14/2010 17:20 #4879

• dominik117
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
romek nie filozuj ;) wiadomo ze atraktor nie zdziala cudow chodzilo mi glownie o to czy jak ktos dodal tego atraktora o ktorym byla mowa to zauwazyl jakies zmiany w aktywnisci zerowania ryb i jasna sprawa jest taka ze nie wszedzie bedzie dzialal z takim samym skutkiem :)

O:ATRAKTOR 11/15/2010 00:28 #4888

• Costia
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Kolego nie chce nic mówić ale sam sobie w tej chwili odpowiedziales na pytanie ... Każda woda jest inna i na każdej wodzie bedzie to inaczej działać ...
Nikt ci nie odpowie na to pytanie, naj wypróbować i tyle ...

O:ATRAKTOR 11/15/2010 21:36 #4894

• dominik117
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
chodzi mi tylko o to czy ktos go stosowal i jesli tak to czy byly lepsze efekty :)
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.88 sekundy