Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMAT: Mieszanie Leszcz Exstra Special i Płoć Exstra Secret

Mieszanie Leszcz Exstra Special i Płoć Exstra Secret 07/29/2010 23:04 #4147

• KoYoT
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Witam serdecznie

Czy możecie mi powiedzieć czy zanęta Lorpio "płoc" jest zanętą słodką czy słoną i czy można ją łączyć z Lorpio Leszcz special ?
Ostatnio zmieniany: 07/30/2010 23:54 przez Dorian.

O:Zanęta Lorpio 07/29/2010 23:10 #4148

• Górek
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Z całą pewnością można je mieszać, tylko po co?

O:Zanęta Lorpio 07/29/2010 23:32 #4150

• KoYoT
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Dlaczego nie ma sensu ich mieszać ?

O:Zanęta Lorpio 07/30/2010 00:35 #4152

• Dorian
  • ( Moderator )
  • Administrator
Która zanęta "Płoć"?
GP, Super, Exstra?
i która Leszcz "special"
Super czy Exstra?
Dorian Pitera, okr

O:Zanęta Lorpio 07/30/2010 02:03 #4154

• robaczek18
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Witaj!Grand prix Roach i super duża płoć razem mieszać nie przeszkadza ale nie wiem jak szybko płynie woda.
Prosimy o wyrozumia

O:Zanęta Lorpio 07/30/2010 15:45 #4157

• KoYoT
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Zanęty to :
Lorpio Extra
- płoć secret
- leszcz specjal
Pytanko czy zanęta płoć to słodka czy słona i czy jest sens łączyć te zanęty. łowisko to woda stojąca.

I jeszcze jedno czy przy nawilżaniu płynną melasą powinno dodawać się jeszcze atraktor?
Ostatnio zmieniany: 07/30/2010 15:48 przez KoYoT.

O:Zanęta Lorpio 07/30/2010 16:43 #4158

• Dorian
  • ( Moderator )
  • Administrator
Zanęty Lorpio znam dość dobrze i uważam, że są jednymi z najlepszych na rynku.
Osobiście preferuję serie SUPER którą najlepiej "czuję"
Co do zanęt serii Exstra są one już ukierunkowane bardzo mocno na poszczególne ryby.
Płoć Exstra Secret pachnie bodajże anyżem (a special kolendrą - lub na odwrót) i to dość intensywnie.
Zanęty Lorpio seria GP i SUPER tylko w wersjach Black są słonawe dlatego też nie wiem jak to wygląda w serii Exstra.
Osobiście nie preferuję zanęt poniżej 7-8zł za 1kg. Zaoszczędzone 2-3zł to nie majątek a mamy pewność że kupiliśmy kompletną zanętę.
Kupowanie zanęty z serii Exstra ma sens jedynie wtedy, że wiesz że na danym łowisku albo ryby preferują dany zapach lub kompozycją zapachową (mocno pachnąca anyżem - płoć Secret - chyba!) albo wiesz, że ryba wejdzie we wszystko.

Z zapytania wnioskuje, że nic nie wiesz o preferencjach ryb i brak znajomości tych zanęt (nie mam pojęcia czym pachnie leszcz Special) powoduje, że użycie takiej mieszanki jest bardzo ryzykowne.

Melasa osłodzi zanętę i ją sklei trochę.
Typowy atraktor to to nie jest.
Dorian Pitera, okr
Ostatnio zmieniany: 07/30/2010 16:50 przez Dorian.

O:Zanęta Lorpio 07/30/2010 16:58 #4159

• KoYoT
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Serdecznie dziękuję Dorian za odpowiedź. W takim razie co myślicie o następującej propozycji:

Zanęta Lorpio Extra Leszcz Specjal (2kg) + Lorpio płoć Secret(1kg) nawilżona płynną melasą 600 ml + prażone konopie(400g) + maka kukurydziana (400g) dla smużenia. W zanęcie trochę ziarna łubin + kukurydza
Do tego Ziemia korzenna (3kg) Trofeum w której będą castery oraz mała czerwona pinka. Ziemia mocniej sklejona aby opóźnić pracę kuli.

Wszystko to na wodę stojącą.
Ostatnio zmieniany: 07/30/2010 16:59 przez KoYoT.

O:Zanęta Lorpio 07/30/2010 17:23 #4160

• Dorian
  • ( Moderator )
  • Administrator
O przedstawionej mieszance myślę... (eh...)
Dorian napisał:

Co do zanęt serii Exstra są one już ukierunkowane bardzo mocno na poszczególne ryby.
Płoć Exstra Secret pachnie bodajże anyżem (a special kolendrą - lub na odwrót) i to dość intensywnie.
Kupowanie zanęty z serii Exstra ma sens jedynie wtedy, że wiesz że na danym łowisku albo ryby preferują dany zapach lub kompozycją zapachową (mocno pachnąca anyżem - płoć Secret - chyba!) albo wiesz, że ryba wejdzie we wszystko.

Z zapytania wnioskuje, że nic nie wiesz o preferencjach ryb i brak znajomości tych zanęt (nie mam pojęcia czym pachnie leszcz Special) powoduje, że użycie takiej mieszanki jest bardzo ryzykowne.

Jeżeli oczekujesz utwierdzenia Cie w przekonaniu, że zanęty Lorpio Extra Leszcz Special i Płoć Secret da się ze sobą mieszać i będzie to super mieszanka a nie konstruktywnej opinii na temat tych zanęt to nie do tego służy forum...
Dorian Pitera, okr

O:Zanęta Lorpio 07/30/2010 18:30 #4161

• szuler666
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Czesc kazdy bedzie mial swoje zdanie na temat mieszania zanęty ja sam od kilku sezonów w okresie czerwiec-sierpien mieszam zanety leszczowa z odrobina płociowej-a sa to zanety Lorpio- i na efekty nie narzekam w swoim kole jestem drugi rok z rzedu mistrzem a zawody organizowane sa w 80 procentach na jeziorze . podana przez Ciebie mieszanka moze byc dobra i wejdzie leszcz i ploc rowniez a pokombinowac zawsze mozna .połamania kija
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.74 sekundy